PIJAN I NAORUŽAN

Vozio je auto s 3,28 promila u krvi. U autu čovjeka razbijene glave. Na policajce je potegao pištolj...

 Cropix

VARAŽDIN - Nakon što su ga policijski službenici zaustavili jer je upravljao neregistriranim automobilom pod utjecajem čak 3,28 promila alkohola, 40-godišnjak iz okolice Varaždina na njih je potegnuo pištolj.

Na sreću, policijaci su brzo reagirali i uspjeli mu oduzeti oružje prije nego li ga je uspio upotrijebiti. Da stvar bude zanimljivija, navedeni je muškarac u automobilu vozio čovjeka koji je na još neutvrđeni način zadobio teške ozljede glave.

Prava se drama odvijala u četvrtak navečer oko 21.30 sati u Trnovcu Bartolovečkom, malom mjestu smještenom na Podravskoj magistrali kraj Varaždina. Policijski službenici u redovitoj ophodnji zaustavili su sumnjivo vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak iz okolice Varaždina koji je pokazivao očite znakove alkoholiziranosti. Muškarac je pristupio alkotestiranju te je utvrđeno da je pod utjecajem čak 3,28 promila alkohola, a utvrđeno je također i da je automobil kojim je upravljao neregistriran i da uopće ne bi smio biti na cesti.

Nakon što su policijski službenici izvjestili 40-godišnjaka da će biti prevezen u prostorije policije na triježnjenje zbog bojazni da bi mogao nastaviti s vožnjom, muškarac je odjednom ispod majice izvukao pištolj i uperio ga prema jednom od policajaca. Policijski su službenici, na sreću, brzo reagirali i uspjeli savladati napadača te mu oduzeti vatreno oružje. Pritom su zadobili lakše tjelesne ozljede dok 40-godišnjak nije ozlijeđen.

Nakon što su savladali i priveli napadača, policijski su službenici zamijetili i da se u automobili kojim je upravljao 40-godišnjak nalazi još jedna osoba, muškarac star 59 godina koji je inače i vlasnik spomenutog neregistriranog vozila. Na mjesto događaja pozvana je hitna pomoć koja je utvrdila da spomenuti muškarac ima teže ozljede glave te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na liječenju. PU varaždinska istražuje kako je muškarac ozlijeđen, dok će protiv 40-godišnjeg napadača na policijske službenike biti podnesene odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:35