MRTAV PIJAN

Vozač s čak 3.69 promila alkohola u krvi bez vozačke dozvole skrivio nesreću, kažnjen sa 22.000 kn

reća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a na vozilu kao i na cestovnoj infrastrukturi nastala je materijalna šteta

Prizor prometne nesreće u Čakovcu

 PU Međimurska

Kad je jučer predvečer sjedao za volan svog Chevroleta Lacetti koprivničkih registarskih oznaka sa 3,69 promila alkohola u krvi i to dok mu je na sve bila oduzeta vozačka dozvola zbog zdravstvene nesposobnosti, 48-godišnji muškarac nije mario.

Odlučio se provozati po Čakovcu te je oko 18 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa Južne obilaznice grada Čakovca i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Savsku Ves skrivio nesreću u kojom mu, na čuđenje svih, nije pala ni dlaka s glave.

Policijskim očevidom PU međimurske je utvrđeno da je vozač nailaskom na raskrižje s kružnim tokom prometa zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, autom sišao izvan kolnika.

Nastavio je nekontroliranu vožnju po travnatoj površini središnjeg dijela kružnog toka, a zatim i na biciklističko - pješačkoj stazi i potom travi uz rub kolnika južne obilaznice.

Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a na vozilu kao i na cestovnoj infrastrukturi nastala je materijalna šteta.

- Vozač je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec. Zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 48-godišnji vozač kaznit će se novčano sa 22.000 kuna uz izricanje šestomjesečne zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila B kategorije - otkrivaju iz PU međimurske.

Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka kojima je proglašen krivim za opisane prekršaje, nesavjesnom vozaču će se u evidenciju upisati i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:17