SUDAR U BJELOVARU

Vozač osobnog automobila oduzeo prednost vozilu Hitne pomoći pod rotirkama, oni sletjeli s ceste

Više osoba je prevezeno u bolnicu, no utvrđeno je da nije došlo do težih ozljeda

Ilustracija/ Policija

 Cropix

U ponedjeljak je u Bjelovaru došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo vozilo Hitne pomoći koje je sletjelo s ceste uslijed sudara s osobnim automobilom.

Kako je izvijestila bjelovarsko-bilogorska policija, oko 14 sati i 35 minuta 57-godišnji vozač osobnog automobila uključivao se u promet s kolnog ulaza poduzeća "Hrvatske šume". Nije stao na znak "Stop" već je izravno ušao u raskrižje skrećući ulijevo.

- Zbog oduzimanja prednosti u njegovo vozilo je udarilo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći bjelovarskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 32-godišnjak, a koji je na vozilu imao upaljena plava rotacijska svjetla. Nakon udara, vozilo hitne medicinske pomoći je sletjelo udesno na kolni ulaz poduzeća „Koestlin“ gdje je udarilo u metalnu ogradu poduzeća - javila jke policija.

Kako nam je potvrdio glasnogovornik Saša Đordević, u nesreći nije bilo ozlijeđenih, iako su pojedini mediji izvijestili kako je više osoba prevezeno u bolnicu.

- Točno je da su neke osobe preventivno, radi pregleda, prevezene u bolnicu, ali ozljede nisu utvrđene, odnosno, čekaju se nalazi. U svakom slučaju, nije bilo težih ozljeda - kazao je.

Od 14.45 do 16.00 sati, promet se Slavonskom cestom odvijao naizmjenično, jednim kolničkom trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:40