TRAGEDIJA

Vozač koji je kamionom usmrtio dijete na Žitnjaku pušten, ne ide u istražni zatvor

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak oko 12:30 kada se vozač nije zaustavio pri susretu s autobusom koji prevozi djecu

Očevid

 Goran Mehkek/Cropix

ISPRAVAK: Uz navedeni članak priložena je pogrešna fotografija odnosno zamijenjena je osoba koja je povezana sa tragičnim događajem u kojem je život izgubila mlt. djevojčica.


Vozač (45) koji je naletio na devetogodišnju djevojčicu na zagrebačkom Žitnjaku, pušten je te ne mora u istražni zatvor, piše Danas.hr.

Kako su nam potvrdili iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu, muškarac je ispitan te su iz OKDO Zagreb predložili određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Sudac je taj prijedlog odbio te po primitku pisanog otpravka protiv tog rješenja podnijet će se žalba", kažu nam iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva Zagreb.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak oko 12:30 kada se vozač nije zaustavio pri susretu s autobusom koji prevozi djecu i koje je bilo zaustavljeno na kolničkoj traci.

On je naletio na dijete koje je trčeći prelazilo kolnik, a izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena je tehnička neispravnost uređaja za kočenje, piše Danas.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 08:22