TRAGEDIJA KOD RUGVICE

Vozač kamiona (49) koji je skrivio smrt dvojice 18-godišnjaka u suzama doveden na ispitivanje: Pušten je na slobodu

Policija ga tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja te mu prijeti višegodišnji zatvor

Dovođenje vozača osumnjičenog za prometnu nesreću kod Rugvice u kojoj su poginule dvije osobe 

 Vanesa Pandzic/Cropix

Vidno shrvan i u suzama nakon besane noći provedene u pritvorskoj jedinici policije, u pratnji policajaca na ispitivanje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu danas popodne doveden je 49-godišnji Željko B., muškarac koji je jučer nešto prije podneva, vozeći se po Dugoselskoj ulici između Rugvice i Črneca Rugvičkog, prema kaznenoj prijavi, ugasio život dvojici 18-godišnjaka.

Policija ga tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom iz nehaja te mu prijeti višegodišnji zatvor, a nakon što je u tužiteljstvu iznio obranu pušten je na slobodu uz mjere opreza - oduzimanja vozačke dozvole te javljanja svaka dva tjedna u policijsku postaju.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

- Moj branjenik je iznio obranu i objasnio okolnosti nesreće, koliko je mogao, zbog velikog stanja šoka. Do sada nije imao nikakvih prijašnjih kaznenih niti prekršajnih postupaka i s obzirom na njegovu evidentnu svjesnost težine posljedica koje su rezultirale tragedijom, Državno odvjetništvo je odlučilo da će se mjerama opreza oduzimanjem vozačke i javljanjem u policiju postići svrha prevencije bez da se određuje istražni zatvor. Drugo vam ne mogu ništa reći, istraga je tajna i ključno će biti prometno vještačenje - rekla je za Jutarnji kratko odvjetnica Aleksandra Horvat.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

A provedenim očevidom na mjestu tragedije jučer je utvrđeno da je Željko B. vozio teretno vozilo Peugeot zagrebačkih oznaka te je oko 11.20 sati, dolaskom do kućnog broja 21 navedene dionice, započeo skretanje prema prilaznom kolniku.

Pritom, navodi policija, nije propustio motocikl koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao taj pravac kretanja tako da je dvojici 18-godišnjaka na motociklu oduzeo pravo prednosti prolaska.

U tom je trenutku na prednju desnu stranu Peugeota naletio prednjom stranom motocikl za čijim je upravljačem sjedio jedan od dvojice 18-godišnjaka i koji su se kretali brzinom većom od dopuštene van naseljenog mjesta.

Smrtni ishod u slučaju dvojice netom punoljetnih mladića bila je, sudeći prema svemu, neizbježna, a rezultati obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu gdje su tijela prevezena, još nisu poznati. Iz PU zagrebačke su priopćili da je, pak, u teškom stanju u KB Dubrava hospitalizirana 29-godišnja putnica iz teretnog vozila, odnosno suputnica osumnjičenog.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:18