NESTAO NAKIT I NOVAC U VRIJEDNOSTI 1,5 MIL. EURA

VLASNIKU EUROPATRADEA IZ SEFA ODNIJELI BOGATSTVO Lopove ključ dočekao kod vrata

Ljerka Šarić: Odnijeli su mi i smaragdnu narukvicu od od 100.000 eura, kakvu nosi Rihanna

Dok su supružnici Šarić, vlasnici Europatradea, uživala u večeri s prijateljima, njihovim raskošnim domom i dvorištem u zagrebačkoj Ivankovićevoj ulici šetala su trojica 19-godišnjih lopova iz susjedstva : A. Č., M. D. i A. G. U krađi koju su lako u manje od sat vremena odradili uz pomoć ključa ulaznih vratiju koji su pronašli skrivenog uz ulazna vrata, trojica kradljivaca ukrala su nakit i novac vrijedan ukupno više od 1,5 milijuna kuna!

Obio sef za 1000 kuna

Policajci su priveli i E. A. (19) koji je otkupio plijen za 75.000 kuna. U otvaranju jednog od sefova svoj obol dao je i poznanik S. D. (36) kojem su tu uslugu platili 1000 kuna. No mala je to utjeha za Šariće, Ljerku i Marijana, jer istražitelji su u pretresu domova uhićenih pronašli svega nekoliko tisuća una, ali ne i skupocjeni nakit.

- Ti klinci očito su nas pratili neko vrijeme i vidjeli gdje ponekad sinu znamo ostaviti ključeve. Čudno je i da naš pekinezer Ogi nije reagirao, a inače se razjari k'o pitbull. Meni je ukradena zlatarska kutija s nakitom. Nije mi jasno da skupocjenu narukvicu od smaragda vrijednu više od 100.000 eura, sličnu lančiću kakav nosi Rihanna, policajci još nisu našli jer se takva narukvica u Hrvatskoj ne može lako prodati, a i ne može je se rastopiti. Teži skoro kilogram.

Svjesna sam da sam kriva što takve stvari držim doma. Nestao mi je i križ s briljantima i Cartierov sat - ispričala je Ljerka Šarić našalivši se kako više nema potrebu zatvarati vrata jer su joj lopovi ionako već sve ukrali. Njezinu sinu poznanici su, pak, ukrali sef u kojem je bila putovnica, lančići, ključ Audija i nešto novca.

U dosluhu sa zlatarima

Kradljivci su očito znali i da Šarićevima ne radi videonadzor, pa su još spokojnije 2. listopada navečer odradili krađu. Kako doznajemo, za policiju priča nije gotova. Osim što intenzivno pokušavaju ući u trag ukradenom nakitu, pokušavaju otkriti i odakle 19-godišnjem E. A. 75.000 kuna za kupnju ukradene zlatnine.

Po kvartu kruže priče kako su uhodana trojica 19-godišnjih kradljivaca u dosluhu sa nekim zlatarima pa im 'nabavljaju' zlato za proviziju.

Velika pljačka Europatradea u Sesvetama

Prošlo je točno desetljeće od do tad neviđene provale u Šarićev Europatrade u Sesvetama kada su se lopovi domogli plijena 'teškog' 300.000 eura. Nikad uhvaćeni provalnici su se požarnim stubama popeli na krov koji su probili te se kroz otvor spustili ljestvama u zgradu. Probijali su pregradne zidove vješto obilazeći alarm i potom su otvorili tri velika metalna sefa iz kojih su odnijeli novac i zlatninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:09