NAKON SEDAM GODINA!

Vlasnik fast fooda pijan divljao autom u centru Rijeke i ubio dvije osobe, danas je saznao kaznu

Stravičnu prometnu nesreću Aleksandar Cupać, vlasnik jednog fast food objekta u centru Rijeke, izazvao je 12. srpnja 2014. godine

Prometna nesreća u Rijeci (ilustracija)

 Matija Djanjesic/Cropix

Na ukupno 9 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Aleksandar Cupać, Riječanin koji je divljom vožnjom kroz centar grada skrivio smrt dvije osobe. Epilog je to sedam godina duge pravosudne trakavice, a Županijski sud u Rijeci odredio mu je maksimalnu kaznu za kazneno djelo koje je počinio te je Cupać odmah po izricanju presude prepraćen u riječki pritvor. Također, Cupać neće smjeti upravljati motornim vozilima pet godina, a snosit će i troškove sudskog postupka.

Stravičnu prometnu nesreću Aleksandar Cupać, vlasnik jednog fast food objekta u centru Rijeke, izazvao je 12. srpnja 2014. godine u Adamićevoj ulici. Bilo je to u kasnim noćnim satima, a Cupać je Audijem A6 jurio centrom grada brzinom od najmanje 95 kilometara na sat, i to s koncentracijom alkohola od 1,48 promila.

Na pješačkom prijelazu, dok je njima bilo zeleno svjetlo, naletio je na pješake te su na licu mjesta poginuli Dario Krbavac, 50-godišnjak iz Opatije, kao i 48-godišnji Riječanin Marko Bunoza. Nakon izazivanja prometne nesreće, Cupać je pobjegao i oštećeni automobil parkirao na drugoj lokaciji, u blizini zgrade Luke Rijeka, a tek nekoliko sati kasnije prijavio se policiji.

Suđenje Cupaću počelo je 2016., na Općinskom sudu, a kada je već stiglo do samog kraja, izmijenio se Kazneni zakon kojim je povišena kazna za ovakva kaznena djela, pa je slučaj prebačen na Općinski sud. Iako je kazna zatvora predviđena za ovakva kaznena djela danas maksimalno 12 godina, s obzirom na to da je Aleksandar Cupać prometnu nesreću izazvao 2014., dok je važio stari Zakon, dobio je tada maksimalnih 9 godina. Odluka je još uvijek nepravomoćna i Cupać ima pravo na žalbu, čije će razrješenje čekati u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 03:15