KOPRIVNICA

VLASNICA SEX SHOPA ZLATNOJ MLADEŽI PRODAVALA OTROVNE PAKETIĆE Jedan od konzumenata završio je u bolnici, na vrećicama je pisalo 'aroma vanilije'

 
 Profimedia, Alamy

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv bivše vlasnice (37) Sexy shopa koju se tereti da je u tom specijaliziranom dućanu prodavala i sintetsku drogu, odnosno zloglasne ‘osvježivače prostora’ Galaxy, Zombi i Rainbow, piše Podravski.hr.

Provedenom istragom ustanovljeno je kako je umjetnu ‘marihuanu’ koja sadrži nedopuštene opijate u koprivničkom Sexy shopu kupovalo najmanje desetak osoba. Među njima su i neki pripadnici ‘zlatne mladeži’ iz imućnijih obitelji. Kako neslužbeno doznaje Podravski, najmanje jedna osoba koja je konzumirala taj opijat zbog zdravstvenih je problema bila završila na liječenju u koprivničkoj bolnici.

Gazdaricu dućana tereti se za “kazneno djelo protiv zdravlja ljudi – neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama”.

Tijekom istrage ispitani su svjedoci Petar, Kristina, Mladen, Nikola i Zvonimir, a u Centru za forenzična vještačenja Ivan Vučetić “provedena je toksikološka analiza biljne materije koja je oduzeta kupcima”.

Na ispitivanju u tužiteljstvu vlasnica Sexy shopa iz okolice Koprivnice branila se šutnjom. No, teretilo ju je najmanje četvero svjedoka koji su potvrdili da su baš tamo kupovali tzv. osvježivače prostora za 100 kuna po paketiću, za što nisu dobili račun. Naveli su da nedopuštene osvježivače tamo nabavljaju duže vrijeme.

Zaposlenica Sexy shopa također je potvrdila kako su tamo prodavali paketiće od jednoga grama aroma bilja, a proizvode držali su “sa stražnje strane pulta u vrećici koja je bila obješena o stol ili drvenoj kutijici sa stražnje strane pulta te takva roba nije bila dostupna kupcima na uvid”. Na vrećicama je pisalo “aroma vanilije”.

- Robu je u dućan donosila moja šefica u vrećici. Kod prodaje morala sam ukucavati šifru proizvoda u kasu - navela je prodavačica.

Tužitelji upozoravaju kako se ti osvježivači prostora nedvojbeno “nalaze na popisu droga i psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga”.

Prilikom pretresa prostorija u kojima boravi optuženica policija joj je, među ostalim, oduzela papir s popisom količina koje je prodavala te zračna puška kalibra 5,5 milimetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:41