DVIJE GODINE STRAHA

VITLAO NOŽEM, PRIJETIO I PLJAČKAO ZLATARNE! Uhićen zagrebački pljačkaš klempavih ušiju

Hrvoje I. ‘obišao’ je sve stanice za otkup zlata u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici
 PU Zagrebačka

Tjedan dana nakon objave slika u medijima uhićen je razbojnik koji je počinio ukupno petnaest pljački, uglavnom poslovnica za otkup zlata u Maksimirskoj ulici u Zagrebu.

Riječ je o 30-godišnjem Hrvoju I. kojeg je policija opisala kao muškarca u dobi od 20 do 25 godina, visokog 180 centimetara, mršave građe, crne kose i klempavih ušiju.

Nije nosio masku

Kaznena djela počinio je u razdoblju od 27. veljače 2012. do 7. siječnja ove godine i sve ih je činio na sličan način. Ulazio je u prostore bez ikakve maske ili kape, prijetio nožem i u prosjeku odnosio oko 6000 kuna plijena. Zanimljivo je da je “obišao” sve poslovnice za otkup zlata (Aurodomus i Argentum) u jednoj jedinoj ulici - Maksimirskoj, a na meti su mu se našle i dvije kladionice u istoj ulici.

Prijetio nožem

U više navrata snimile su ga kamere videonadzora. Policiji je poznat od ranije po drogi, a svih 86.560 kuna koje je oteo zaposlenicama prijeteći nožem potrošio je u kockarnicama i automat klubovima.

Zagrebačka policija zahvaljuje medijima koji su objavili sliku počinitelja jer je to upravo dojava čitatelja dnevnog tiska dovela do uhićenja počinitelja. ( D. B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 05:35