INCIDENT IZ 2014.

Više od 40 pripadnika Bad Blue Boysa oslobođeno krivnje za tučnjavu i oštećenje vozila na autocesti A1

U obračunu su dvije osobe teško ozlijeđene - M. N. je imao otvorenu ranu glave, a jednom su maloljetniku slomljene kosti desne šake

Vozila koja su oštećena tijekom tučnjave navijača

 Mario Pusic/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću uložilo je žalbu na presudu tamošnjeg Općinskog suda koji je četrdeset dvojicu pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys oslobodio odgovornosti za sudjelovanje u tučnjavi i oštećenje brojnih vozila još 16. travnja 2014. godine na autocesti A1 kod čvora Otočac.

Optuženici su oslobođeni od optužbe su toga dana tijekom putovanja na nogometne utakmice između NK Splita i NK Dinama u Splitu i NK Hrvatskog dragovoljca i NK Hajduka u Zagrebu, kao pripadnici navijačkih skupina Torcida i Bad Blue Boys, sudjelovali u fizičkom obračunu u kojem su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

image

Mjesto tučnjave navijača na autocesti A1

Mario Pusic/Cropix/Cropix

Optuženici su oslobođeni od optužbe i da su bez razloga, tijekom sukoba, podesnim predmetima udarali po većem broju vozila na kojima su nastala brojna oštećenja.

Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja budući da Državno odvjetništvo smatra kako je Sud na temelju izvedenih dokaza pogrešno zaključio kako nije dokazano da bi 42 optuženika počinili kaznena djela za koja ih se tereti.

image

Vozila koja su oštećena tijekom tučnjave navijača

Mario Pusic/Cropix/Cropix

U obračunu su dvije osobe teško ozlijeđene - M. N. je imao otvorenu ranu glave, a jednom su maloljetniku slomljene kosti desne šake.

Također, teretilo ih se i da su tog dana bez razloga, tijekom sukoba, podesnim predmetima udarali po vozilima i to uglavnom kombijima kojima su porazbijana vjetrobranska i druga stakla te ulubljene karoserije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:08