MARIHUANA I ‘SPEED‘

Vinar iz ugledne hvarske obitelji pao s drogom: ‘Nije pokazivao nikakve znakove nervoze‘

Marija Plančića zaustavili su hvarski prometni policajci u blizini mjesta Vrbanj

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix

Jedan od članova ugledne hvarske obitelji Plančić uhićen je zbog droge.

Kako doznajemo, u policijskoj postaji na kriminalističkom istraživanju u petak je završio 51-godišnji vinar Marijo Plančić nakon što su ga u popodnevnim satima, dok su kontrolirali promet, zaustavili hvarski prometni policajci u blizini mjesta Vrbanj. Bio je smiren prilikom zaustavljanja i legitimiranja te nije pokazivao nikakve znakove nervoze. Međutim, sadržaj njegova vozila osim butelja dobroga vina, skrivao je tajnu koju je hvarski policajac vrlo lako, kako se čini, "nanjušio".

Bili su to zabranjeni paketići ispunjeni praškastom materijom tako da nije dugo trebalo da se od splitskog Županijskog suda ishodi nalog za pretres vozila kao i stana u kojem živi. Iz PU splitsko dalmatinske su na upit Jutarnjeg lista odgovorili kako su u vozilu kod osumnjičenog pronašli tri vrećice sa 83,7 grama amfetamina, dok su mu u kući u Jelsi koju koristi, u subotu pronašli temeljem sudskog naloga još 14,7 grama marihuane.

- Policijski službenici PP Hvar dovršili su istraživanje nad 51-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem - kažu iz splitske policije.

Odakle je droga stigla hvarskom vinaru čija obitelj iza sebe ima stoljetnu obiteljsku tradiciju proizvodnje vina, i kojim je krajnjim korisnicima bila dalje namijenjena, nije poznato.

Nabavna cijena speeda je između 2500 i 3000 eura, dok u maloprodaji krajnji korisnik za gram izdvoji od 50 do 100 kuna.

Da droga kola otokom i izvan turističke sezone, nije nikakva novost, a tome svjedoče i policijske zapljene. Inače, još jedan Hvaranin je prije tri dana završio u rukama policije zbog posjedovanja i preprodaje opijata. Riječ je o starom 46-godišnjem policijskom znancu poznatom po imovinskim deliktima, a kod kojega su u stanu i vozilu policajci oduzeli 285,7 grama marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:21