POGLEDAJTE SNIMKU!

‘Vikao sam ‘Lopov‘, trčao za njim, a onda sam od suzavca oslijepio. Nitko nije reagirao, a uzeo mi je 50.000 eura!‘

Nesretni Tihomir orobljen je usred bijelog dana, oko 16 sati u Sesvetama. Za razbojnikom se još traga...

Pljačkaša je snimila nadzorna kamera

 Screenshot, Nadzorna Kamera/

- Vikao sam "Lopov! Lopov! i trčao za njim nekih 50-ak metara. Na ulici je bilo dosta ljudi jer se u to vrijeme vraćaju s posla, ali nitko nije reagirao!

Priča nam to Tihomir Macan-Zvonar, 46-godišnji vlasnik zlatarnice Daria u Ninskoj ulici 3 u Sesvetama, kojeg je u utorak u 16.15 sati opljačkao zasad nepoznati muškarac. Još i danas osjeća posljedice spreja suzavca kojeg mu je ušpricao u oči, a zbog pljačke mu je propao i godišnji odmor. O dramatičnim trenucima koje je snimila njegova kamera videonadzora ispričao nam je:

- Kako sam se pripremao godišnji odmor, pripremao sam neki nakit kojeg bi pospremio u sef. S obzirom na to da imam elektronsku bravu, tek kad sam je otvorio muškarac je ušao unutra, ali je samo pritvorio vrata - da ih je zatvorio ne bi mogao izaći da mu ja ne otvorim. Zatražio je da pogleda lančiće i narukvice i izvadio sam smotuljak s lančićima i narukvicama i položio ih na pult. Razgledavao je, a onda je u jednom trenutku izvadio sprej, pošpricao me po očima, uzeo smotuljak s lančićima i narukvicama i izjurio van - prepričava nam pljačku vlasnik.

Nakon što nitko nije reagirao na njegove riječi, kaže kako je stao nakon 50-ak metara jer više ništa nije vidio od suzavca, te nazvao prijatelja koji je odmah nazvao policiju, koja je, kaže, došla za nekih 10-ak minuta. Pozvana je i Hitna pomoć. Na pitanje je li nešto još zamijetio, ispričao nam je:

- Imao je kapu, nosio je naočale za vid, bio je odjeven u košulju dugih rukava i na sebi je imao traperice. Imao je brkove i bradicu, a čini mi se da je bio i prije tjedan dana i tada je također razgledavao lančiće i narukvice i otišao. U sedam godina ovo je prvi put da sam bio žrtva pljačkaša - ispričao nam je vlasnik, koji štetu koju mu je pričinio razbojnik procjenjuje na oko 50.000 eura.

image

Tihomir Macan-Zvonar

Čitatelj/

Prema izvješću PU zagrebačke u utorak u 16.15 sati u Sesvetama u Ninskoj ulici, nepoznati je počinitelj u zlatarnici počinio razbojništvo nad 46-godišnjim vlasnikom te otuđio nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura, priopćila je policija. Pljačku je snimila i kamera videonadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 13:47