PRETUČENI TINEJDŽERI

Vijećnik Suverenista Nemanja Savanović priveden zbog tučnjave u kafiću u Ivankovu

Prema našim informacijama tučnjava nije bila motivirana nikakvim međunacionalnim odnosima i sukobima

Nemanja Savanović

 Facebook

Nakon što je prošloga tjedna zbog naprasnog odlaska vladajuće većine, koju čine Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i NL Željka Sabe, prekinuta sjednica Gradskog vijeća Vukovara, u ponedjeljak je ona nastavljena, jer su vladajući ovaj put bili u kompletnom sastavu.

Na sjednicu je, naime, došao i Nemanja Savanović, vijećnik Suverenista koji je prošle srijede u vrijeme održavanja sjednice bio u prostorijama PU vukovarsko-srijemske zbog sumnje da je 13. studenoga s još četvoricom svojih prijatelja i kolega sudjelovao u tučnjavi u Ivankovu.

Kako vukovarska vladajuća većina ima 10 vijećnika, a oporba 9, izostanak Savanovića doveo je do toga da vladajući nemaju dovoljan broj glasova za donošenje odluka, pa su napustili sjednicu ostavivši oporbu čak i bez informacije da odlaze sa sjednice. Suverenisti su, pak, u petak poslali priopćenje u kojem su stali u obranu svog vijećnika. Tvrde, naime, da Savanović uopće nije sudjelovao u tučnjavi, nego da je priveden ''zbog činjenice što je automobil koji je dao na korištenje prepoznat u blizini navedenog incidenta.

- Štoviše, tvrde i da je ''nakon ispitivanja, vezano za predmetni postupak, evidentno da vijećnik Nemanja Savanović ni na koji način nije sudjelovao u incidentu, no unatoč tome zadržan je i onemogućen mu je dolazak na sjednicu Gradskog vijeća.'

U policiji, pak, ne misle tako. Oni su, također, u petak objavili svoje priopćenje u kojem su naveli kako su dovršili ''kriminalističko istraživanje nad 32-, 28-, 27- i 24-godišnjakom te jednim maloljetnikom zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške tjelesne ozljede i pokušaj teške tjelesne ozljede na štetu trojice 18-godišnjaka.''

Sumnja da su navedeni osumnjičenici 13. studenog 2021. godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napali tri 18-godišnjaka, od kojih je jedan teško, a dvojica lakše ozlijeđeni, i potom pobjegli s mjesta događaja. Protiv petorice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava, a Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je četvorici punoljetnih osumnjičenika rješenjem odredilo zabranu približavanja na udaljenosti manju od pet metara te zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s oštećenim 18-godišnjacima.

Neslužbeno smo doznali da je osumnjičeni 32-godišnjak upravo Savanović, no sada je na ODO-u u Vinkovcima da utvrde osnovanost policijske kaznene prijave, kao i tvrdnje Suverenista da Savanović nije bio sudionik ove tučnjave, koja, uzgred rečeno, prema našim informacijama nije bila motivirana nikakvim međunacionalnim odnosima i sukobima.

Konačno, ni u policijskom priopćenju se ne navodi da je sukob bio motiviran međunacionalnom problemima, što je inače praksa kada se utvrdi da je riječ o takvim motivima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:15