SUĐENJE BOČKAJU

‘Vidio sam Petra da baulja po benzinskoj... Bio je krvav i tražio da ga spasim. Pola ga nisam razumio‘

Igrač Dinama Petar Bočkaj nije se u četvrtak pojavio na Općinskom sudu u Osijeku zbog treninga

Petar Bočkaj u sudnici (arhiva)









 

 Vlado Kos/Cropix

Petar Bočkaj nije se u četvrtak pojavio na Općinskom sudu u Osijeku, gdje mu je nastavljeno suđenje za prometnu nesreću koju je pod utjecajem alkohola izazvao 1. ožujka 2019. godine. Bočkajev branitelj Vedran Pajić izvijestio je sud da igrač Dinama na sud nije došao zbog treninga, no rasprava je svejedno nastavljena svjedočenjem Josipa Barišića, nekadašnjeg nogometaša Osijeka. On je te noći Bočkaja odvezao s benzinske postaje u Kanižlićevoj ulici u Osijeku, nakon što ju je ovaj, uz 1,86 promila alkohola u krvi, demolirao svojim Mercedesom AMG E43.

Pri tome je djelatnica benzinske Renata Golik zadobila teške tjelesne ozljede u vidu nagnječenja obje natkoljenice te uganuće i nagnječenje desnog nožnog zgloba, dok je njezina kolegica Mirjana Brajović zadobila lakše ozljede nagnječenja oba ručna zgloba. Bočkaj je nakon toga, ne pruživši pomoć ozlijeđenim djevojkama, izvezao automobil iz trgovine, a onda je otišao s mjesta nesreće ne čekajući dolazak policije.

- Te večeri sam se automobilom vraćao iz grada i vidio sam Petra da 'baulja' po benzinskoj, da nekontrolirano ide lijevo-desno. Vratio sam se nazad da provjerim što se dogodilo i kako sam stao on je došao do mene, počeo mi je nešto pričati, a ja ga pola toga što je izgovorio nisam razumio. Jedino sam uspio razaznati da želi da mu pomognem, da ga na neki način spasim, da mi govori: "Pomozi mi, molim te. Odvezi me odavde." Vidio sam i da ima krvi na svojoj košulji pa me to dodatno zbunilo. Mislio sam da je bila neka tuča. Bilo je tamo još 10-ak ljudi koji su ga vrijeđali i nazivali pogrdnim imenima... - rekao je Barišić, kojemu je Bočkaj potom sjeo u auto i rekao mu da ga odveze u stan u obližnjoj Strossmayerovoj ulici.

- Živio je otprilike 400 metara zračne linije od benzinske i ja sam ga dovezao pred zgradu, a on mi je onda rekao: "Postoji mogućnost da sam nekoga ozlijedio." Upitao sam ga koga, a on je kazao: "Djelatnicu na pumpi." Na to sam mu rekao da se mora prijaviti policiji. Ušli smo u stan, on se umio i popio malo vode, na što sam mu opet rekao da trebamo otići na policiju, da ću ga ja odvesti i on se s time usuglasio. Kada smo sišli dolje, ispred zgrade su već bila dvoja policijska kola. Mene su odvezli jednim autom, a njega drugim – rekao je Barišić.

image

Petar Bočkaj u pratnji odvjetnika dolazi na sud (arhiva)




Vlado Kos/Cropix

Na upit tužitelja kazao je i da na benzinskoj nije vidio Bočkajev automobil, ali jest razbijeni prodajni prostor, no fokus mu je, kazao je, "bio na Peri". Bočkaj mu nije rekao što se konkretno dogodilo. Od njihovog odlaska s benzinske do dolaska policije pred zgradu prošlo je 10-15 minuta. Barišić je rekao i da ranije te večeri nije bio s Bočkajem.

Kazao je i da se ne sjeća kako je Bočkaj ušao u njegov automobil. Pajić je stavio prigovor na iskaz svjedoka "u pogledu dužine razgovora s okrivljenim na benzinskoj te samog ulaska u auto i odvođenja okrivljenika prema automobilu, jer je iskaz svjedoka suprotan snimkama nadzornih kamera iz kojih proizlazi drugačije."

Suđenje se nastavlja 5. svibnja pregledom snimki s video nadzora benzinske postaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:14