IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

VIDEO: Poznati nasilnik prošao Sveti Rok u suprotnom smjeru, ali tu nije bio kraj drame

Jutarnji.hr posjeduje video snimku na kojoj se jasno vidi da su vatrogasci vozača zaustavili odmah po izlasku iz tunela

Drama u Svetom Roku

 Jutarnji List/

Nevjerojatna i krajnje opasna situacija odigrala se u noći na utorak na autocesti A-1 na Svetom Roku. Pijani Gospićanin T.F. (37) odvezao je dionicu dugu 11 kilometara od čvora Sveti Rok do južnog portala tunela Sveti Rok - u suprotnom smjeru, krećući se u smjeru juga kolničkim trakom predviđenim za prometovanje u pravcu Zagreba. Na autocestu se uključio na čvoru Sveti Rok u 1.17 sati, da bi narednih 11 minuta ovu inače opasnu dionicu učinio još opasnijom.

U suprotnom smjeru je naime prošao i čitavi tunel Sveti Rok, da bi ga konačno zaustavili vatrogasci. Njemu je to bio izlaz iz tunela, a svima ostalima ulaz iz pravca juga. Pravo je čudo da se nije dogodila tragedija, a jedna od sretnijih okolnosti je to što je bio vrlo slab intenzitet prometa.

Na vrijeme je uočen na nadzornim kamerama te je također na vrijeme zatvoren promet u smjeru sjevera. Njemu je vatrogasac zastavicom signalizirao da se zaustavi, a na njihovu naredbu on je skrenuo na parkiralište kraj tunela. Tamo je pod rotirkama bilo sparkirano vatrogasno vozilo, ali se vozač ubrzo vratio na autocestu i krenuo natrag prema Gospiću. Nakon toga ga je zaustavila policija te je uhićen, potvrdili su u PU ličko-senjskoj.

Jutarnji.hr posjeduje video snimku na kojoj se jasno vidi da su vatrogasci vozača zaustavili odmah po izlasku iz tunela. No oni ga nemaju pravo zadržati te se on nakon kraćeg razgovora okrenuo i pobjegao natrag kroz tunel u smjeru sjevera, ali sada vozeći u pravom smjeru. Vatrogasci su o bijegu vozača obavijestili policiju koja ga je ubrzo zaustavila i uhitila na autocesti. Vozač je autocestom u pogrešnom smjeru vozio punih 11 minuta.

- On se sumnjiči da je 14. lipnja 2022. godine u vremenu od 1.17 sati do 1.28 sati na autocesti A-1 teško kršio propise o sigurnosti prometa na cestama i ugrozio druge sudionike u prometu. Naime, on je od čvora Sveti Rok do južnog portala tunela Sveti Rok upravljao osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake, iz smjera sjevera u smjeru juga suprotnom kolničkom trakom, tj. onom trakom koja je namijenjena za promet vozila iz smjera juga u smjeru sjevera - kažu u ličkoj policiji.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Doznajemo da se radi o starom poznaniku policije koji je serijski počinitelj raznih prekrašaja, a sudjelovao je i u tučnjavama i remećenju javnog reda. Prije godinu i pol dana, nakon svađe u jednom kafiću u Otočcu, propucan je iz pištolja. S teškim i po životnim ozljedama prebačen je u ogulinsku, potom u karlovačku bolnicu, gdje su mu liječnici spasili život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:55