VATROGASCI U AKCIJI

VIDEO, FOTO: STRAVIČAN POŽAR GUTA TVORNICU U ĐURĐENOVCU Sve raspoložive ekipe na terenu, ugroženo 60 radnih mjesta

 Screenshot

NOVO 09:40 - Veliki požar koji je planuo u ponedjeljak navečer u novom postrojenju nekadašnje tvornice DIK Đurđenovac, pokraj Našica, još nije u potpunosti ugašen te na mjestima vatra još tinja, potvrđeno je u utorak ujutro iz osječko-baranjske Policijske uprave.

Po riječima policijske službene za odnose s javnošću PU Vesne Žnidarić Bolarić, u požaru je u potpunosti izgorjela tvornica zajedno s strojevima.

"Vatra je planula oko 17,35 sati u ventilacijskom sustavu tvornice i požar se brzo proširio. Na sreću, nije bilo stradalih", kazala je Hini Vesna Žnidarić Bolarić rekavši kako će očevid, kojim će se utvrditi uzroci i razmjeri materijalne štete, započeti tek nakon što se požar ugasi u potpunosti, a kada će se to dogoditi, teško je pretpostaviti.

U nekadašnjoj tvornici DIK Đurđenovac koja je u koncesiji tvrtke ProWood, proizvodi se namještaj, a u trenutku izbijanja požara u tvornici je bilo 60-tak radnika druge smjene, koji su po izbijanju vatre napustili pogon.

-----------------------

21:59 - Požar ogromnih razmjera guta novo postrojenje nekadašnje tvornice DIK Đurđenovac u kojoj je bila lakirnica u kojoj je radilo oko 60 radnika.

Zahvaljujući brzoj reakciji nitko od zaposlenika nije stradao, ali cijelo postrojenje je u plamenu. Trenutno je na terenu policija i vatrogasci svih okolnih mjesta sa 18 vozila i preko 100 vatrogasaca koji se bore da sačuvaju i ono malo što vatra neće progutati, pišu nasice.com.

U gašenje požara su se uključili skoro svi vatrogasci svih okolnih mjesta krenuvši od JVP Našice i DVD-a Našice, pa sve do onih manjih DVD-a u našičkom kraju.

Nekadašnja tvornica DIK Đurđenovac je odnedavno u koncesiji PorWood tvrtka koja je također počela sa proizvodnjom namještaja i to upravo ove godine. Ova tvrtka je uspješno zaposlila veliki broj radnika, ali nažalost požar koji je počeo negdje oko 17 sati će očito sve to uništiti, piše portal nasice.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:29