VJERSKI FANATIK

VIDEO Dječak iz Ogulina: 'Bio je pijan, nazvao me antikristom i porezao nožem!'

Franjo T. (47) upao je među skupinu tinejdžera i naredio im da idu u crkvu. Jedan od dječaka je odbio
 Robert Fajt / CROPIX

OGULIN - Bio je pijan, odmah smo to primjetili jer je teturao parkom. Došao je do nas i rekao da će sve nadvladati žuta rasa i da će doći do općeg potopa. Zatim je rekao kako moramo vjerovati u Isusa. Ja sam se htio našaliti, pa sam rekao da ja ne vjerujem u Isusa - ispričao nam je 15-godišnji Ogulinac kojega je u utorak oko 22.25 sati manijak zbog zezancije napao nožem i ozlijedio.

Događaj nam je prepričao s četvoricom svojih prijatelja koji su s njime bili u društvu kobne večeri ispred crkve Sv. Križa u gradskom parku, baš onako kako su to ranije ispričali ogulinskim policajcima.

- Čim je on rekao da ne vjeruje u Isusa, ovaj mu je rekao da je antikrist i stavio je ruke u džepove te nastavio pričati. Počeo nas je ispovijedati, onako, kao svećenik. Sve to nam je bilo smiješno. U jednom trenutku iz džepova je izvadio ruke, u jednoj sam vidio preklopni nož. Krenuo je prema prijatelju. Viknuo sam: Pazi, ima nož! Svi smo odskočili, i prijatelj koji je tada sjedio, prema kojemu je u stvari i krenuo. Srećom, jer ga je zbog toga samo okrznuo po prsima - ispričao je svjedok.

- Proparao mi je novu majicu. Digao sam se s klupe i što sam mogao snažnije sam ga odgurno. Dok je padao, u zraku me je porezao po lijevoj ruci - priča dječak.

VIDEO Vjerski fanatik dječacima naredio da se idu moliti Bogu, 15-godišnjaka porezao nožem!

- Njegovi prijatelji odmah su pozvali policiju, a policija hitnu pomoć. Do dolaska plavaca nasilnik je nastavio ganjati njih i tridesetak drugih tinejdžera koji su se našli u parku. Kada, onako pijan, nije mogao uhvatiti nikoga od njih, krenuo se osvećivati na njihovim biciklima, te ih je razbacao po parku. Tada je došla policija, pružao im je otpor, pa su ga oborili na pod i stavili mu "lisice". Uhićen je i priveden.

Napadnuti dječak završio je u bolnici sa šest šavova na ozlijeđenoj ruci. Svi dječaci priznali su nam da su se jako prestrašili te da su im se, kada su došli kućama, tresle ruke. Što se dogodilo, javili su njegovom ocu.

- Mislio sam da ću dobiti infarkt, koliko me to pogodilo. Znate kako je, dijete je dijete. Dobro je da je sve na kraju ipak sretno završilo. Ne znam tko je taj čovjek, čuo sam da mu ovo nije prvi ispad - rekao nam je Z.S., otac ozlijeđenog dječaka.

Policija je izvjestila da će muškarca s područja Garešnice, neslužbeno smo doznali da se radi o Franji T. (47), koji kao građevinski radnik obavlja radove na području Ogulina, prijaviti Državnom odvjetništvu za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Policija je potvrdila da ja napadač kobne večeri imao čak 2,36 promila alkohola u krvi te da je grupi mladića prišao ničim izazvan i hladnim oružjem ozljedio 15-godišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 07:01