PRIJETNJE

VIDEO: CIJELI SPLIT BRUJI O ONOME ŠTO SE DOGODILO ODMAH NAKON MASAKRA U VAROŠU Tim Hitne pomoći još je u šoku, djelatnici su na bolovanju

 
 Screenshot: YouTube

Liječnica, vozač kola Hitne pomoći i medicinski tehničar, koji su u subotu poslijepodne izišli na teren u Radmilovićevu ulicu u Splitu kako bi pružili pomoć ozlijeđenima u sumanutom napadu kojeg je izveo Filip Zavadlav, završili su na bolovanju, piše Slobodna Dalmacija.

Njima je, prema neslužbenoj informaciji, jedna osoba prijetila smrću.

- Istina je, odnosno tako su izjavili naši djelatnici. Dolaskom na mjesto pucnjave, oni su odmah krenuli s pružanjem pomoći unesrećenima. No, od toga nije bilo koristi, jer su samo mogli konstatirati smrt. Kako u takvoj situaciji ne smiju napuštati mjesto događaja, već moraju pričekati dolazak policije, oni su i ostali u Radmilovićevoj, piše Slobodna Dalmacija.

I tada im je, prema njihovom iskazu prijetila jedna muška osoba, odnosno vikala je "Sve ću vas pobiti", kazuje dr. Leo Luetić, ravnatelj županijske Hitne pomoći.

O kojoj osobi se radi dr. Luetić ne zna.

- Ne znaju ni naši djelatnici. To će morati utvrditi policija, mi smo slučaj prijavili, pa ćemo vidjeti što će dalje biti. Zasigurno nije ugodno, ljudima koji dolaze pružiti nekome medicinsku pomoć da moraju slušati prijetnje ili potencijalno biti izloženi njima. To troje naših djelatnika je na bolovanju, jer su zasigurno proživjeli šok, koji nisu zaslužili- kazuje dr. Luetić.

Tako je cijeli jedan Tim Hitne pomoći, koji inače obavlja vrlo stresan posao završio na bolovanju, iako su ljudi, ni krivi ni dužni samo obavljali svoj posao i pokušali pomoći onima koji su nastradali u subotnjoj pucnjavi.

Podsjetimo, Filipa Zavadlava se sumnjiči da je u poslijepodnevnim satima subote najprije na Šperunu usmrtio Marina Bobana i Juricu Torlaka, a potom je u Radmilovićevoj ubio Marina Ožića Paića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:10