ZAPLJENA

Veliki ulov policije u Svetoj Nedelji: Kod 48-godišnjaka u kući pronašli cijeli arsenal oružja

Policija je kazneno prijavila 48-godišnjeg muškarca zbog nedozvoljenog držanja oružja te je predan pritvorskom nadzorniku

oduzeto oružje

 Pu Zagrebačka/

Da je oružje predao samoincijativno jer je na snazi policijska akcija ‘Manje oružja-manje tragedija‘, 48-godišnji muškarac iz Svete Nedelje ovog bi vikenda bio sa svojom obitelji. Međutim, odlučio se oružje i dalje čuvati daleko od očiju javnosti, pa mu je zagrebačka policija temeljem sudske naredbe prekršajnog suda pokucala na vrata stana. Jučer su mu pretresli dom i druge prostorije te pronašli zanimljivu zbirku ilegalnih predmeta koje mu je oduzeto uz potvrdu o oduzimanju.

image

oduzeto oružje

Pu Zagrebačka/

Ostao je tako bez dvocijevne puške neutvrđenog proizvođača i kalibra, pištolja neutvrđene marke kalibra 9 mm s dva pripadajuća spremnika, pištolja marke Tanfoglio kalibra 6,35 mm s pripadajućim spremnikom, kućišta s prihvatom, sustava za okidanje i rukohvatom za automatsku pušku sustava „Kalašnjikov“, cijevi za zračnu pušku proizvođača „CZ“, zatvarača za repetirajuću pušku nepoznatog proizvođača, dvije cijevi za pušku dužine 25 cm i 21,5 cm, dva prigušivača pucnja te 587 komada streljiva raznih kalibara.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i građana neovlašteno nabavio i posjedovao veće količine streljiva i vatrenog oružja koje je građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje. Po dovršenom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari - kažu iz zagrebačke policije.

image

oduzeto oružje

Pu Zagrebačka/

Ujedno podsjećaju građane na svoju dugovječnu kampanju koju provode već 16 godina te da se prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, isto može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:51