NEZAKONIT UNOS

Veliki ulov na Tovarniku: Srbin ostao bez tegljača, deklarirane i ilegalne robe. Ipak, nešto je i ‘zaradio‘

Državljanin Srbije kazneno će odgovarati zbog izbjegavanja carinskog nadzora, prijavljen je vukovarskom tužiteljstvu

Kamion u kojem je švercana ilegalna roba

 Carinska Uprava/

Veća količina opreme za farmu, koju je jedan pošiljatelj iz Srbije poslao kupcu u Francuskoj, stopirana na graničnom prijelazu Tovarnik i do daljnjega ostaje u Lijepoj našoj.

Naime, carinski službenici vukovarske mobilne jedinice prije pet su dana na graničnom prijelazu tijekom kontrole prometa detaljno pregledali teretno vozilo s prikolicom srbijanskih nacionalnih oznaka.

image

Zapljena cigareta na Tovarniku

Carinska Uprava/
image

Zapljena cigareta na Tovarniku

Carinska Uprava/

Teretnjakom je upravljao državljanin Srbije koji je legalno prevozio opremu za farmu i koju je trebao dostaviti kupcu u Francusku.

Međutim, stvari su mu se zakomplicirale kad su carinici dubinski zavirili u tovarni prostor jer su otkrili da između deklarirane robe postoje i dvije palete sa 88 kartonskih kutija omotanih PVC folijom koje su skrivale duhansku tajnu - 515.160 komada cigareta raznih vrsta!

image

Kamion u kojem je švercana ilegalna roba

Carinska Uprava/
image

Zapljena cigareta na Tovarniku

Carinska Uprava/

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 257. Kaznenog zakona protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava. Uslijed pokušaja nezakonitog unosa cigareta izbjegavajući mjere carinskog nadzora, pronađene cigarete su oduzete a kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba (oprema za farme) korišteni za krijumčarenje duhanskih proizvoda - kažu iz Carinske uprave koja je time spriječila još jedan u nizu pokušaja krijumčarenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 20:43