DAN ŽALOSTI

Velika tuga u Kninu: Pokopali tragično preminulog dječaka, oprostila se i 4. gardijska brigada

Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dječji vrtić
Očevid u Kninu
 Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Na Gradskom groblju u Kninu u petak pokopali su tragično preminulog petogodišnjeg dječaka, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što je ostao zaključan u automobilu.

Postrojba iz 4. gardijske brigade Knin je krenula pješice na sprovod u 13:30 sati, piše 24sata. Na groblju su mu odali posljednju počast. Ovim činom dali su podršku ocu dječaka, također zaposlenom u vojsci.

U Kninu je proglašen Dan žalosti.

Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dječji vrtić u kojemu mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem, piše 24sata.

Podsjetimo, protiv dječakova oca, 34-godišnjeg profesionalnog vojnika rodom iz Vinkovaca, podnesena je kaznena prijava jer je 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt.

On je u utorak oko 16.45 sati doveden u Policijsku postaju Knin, a petnaest minuta nakon toga i uhićen. Oduzeto mu je odmah i legalno oružje koje je posjedovao, a angažiran mu je i odvjetnik po službenoj dužnosti. Nalazio se kod pritvorskog nadzornika te je priveden Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a u srijedu poslijepodne je pušten na slobodu. Prema rezultatima obdukcije, dječak je preminuo od toplotnog udara.

Kako smo jučer izvijestili, dječak je po procjeni u vozilu bio od 7,50 sati ujutro do 15,15 sati poslijepodne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:42