UZIMALI MITO I ŠVERCALI ROBU

Velika akcija USKOK-a: Palo dvadesetak ljudi. Uhićeni carinici kupovali bijesne aute i vile

Sumnjiči ih se da su se organizirali u grupu koja je protuzakonito preko granice propuštala velike količine robe bez naplate carine
 Damir Glibušić/CROPIX

MACELJ - U akciji USKOK-a i Carine, koja prema neslužbenim informacijama još traje na GP Macelj, uhićeno je više carinika te nekoliko graničnih policajaca, osumnjičenih za krijumčarenje velike količine raznih roba, uzimanje mita te druge oblike granične korupcije.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potvrdio je da je u akciji uhićeno 16 djelatnika Carine te pet ili šest policajaca, zaključivši kako je to samo dokaz da se protiv korupcije bori na svim razinama.

Riječ je o akciji koja traje godinu dana, pratile su se neke aktivnosti kriminalnih karaktera i zbog toga je došlo do jutrošnjih uhićenja i vjerojatno procesuiranja i kaznenih prijava - rekao je ministar Karamarko u Karlovcu.

Sve uhićene USKOK sumnjiči da su se organizirali u grupu koja je uzimala mito te protuzakonito preko graničnih prijelaza propuštala velike količine robe bez naplate carine.

GP Macelj nije jedini: akcija je obuhvatila još nekoliko prijelaza među kojima je za sada još službeno nepotvrđeno i Bregana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:08