GORI DILJEM OBALE

Vatrena noć kod Crikvenice, požar na Hvaru lokaliziran: ‘Situacija na terenu je puno bolja‘

Ni za dubrovačke vatrogasce noćas nije bilo predaha. Malo prije ponoći buknuo je šumski požar ispod mjesta Gornjeg Brgata

Požar na Hvaru

 Dvd Hvar/

Nakon 18 sati borbe s vatrom, u ponedjeljak ujutro, oko 7 sati, lokaliziran je požar na Hvaru, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je jutros rekao Hini, s područja Imotskog i Omiša jutros je na Hvar poslano 18 vatrogasaca koji će zamijeniti umorne hvarske gasitelje i to sve dok to požarište ne bude proglašeno ugašenim.

"Situacija na terenu je puno bolja. Požar je lokaliziran, a mi vjerujemo da ćemo ga do kraja dana moći proglasiti i ugašenim", rekao je Kovačević.

Taj je požar planuo u nedjelju na potezu Vrbanj-Dol kod Starog Grada oko 12,50 sati u gustoj borovoj šumi gdje je izgorjelo 10 hektara borovine. Dogodila se i tragedija kada je stariji mještanin, u pokušaju da spasi svoj bager, zbog vatre koja mu se približila izgubio život.

Kolika je silina požara bila dovoljno govori da su ga iz zraka gasila tri kanadera i dva air tractora, dok se na zemlji s vatrom i na vjetrom borilo 55 hvarskih vatrogasaca s 15 vozila.

U jednom su trenutku čak i kuće bile ugrožene, no vatrogasci su buktinju uspjeli odmaknuti od objekata.

Ugašen požar kod Dubrovnika

Ni za dubrovačke vatrogasce noćas nije bilo predaha. Malo prije ponoći buknuo je šumski požar ispod mjesta Gornjeg Brgata. Na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i DVD-a Župa Dubrovačka. Unatoč jakoj buri požar je nešto poslije 1 sat stavljen pod nadzor i saniraju se rubni dijelovi.

Vatrena noć u Crkivenici

Istodobno, na Velebitu sedmi dan gore dva požara, na brdu Panos kod naselja Rizvanuša i kod Lovinca na Malom Goliću, a opasnost od širenja raste,zbog povremenih eksplozija zaostalih mina i bure koja jača.

Sinoć je u jednom trenutku bilo i dramatično kod Crikvenice. Oko 2 ujutro buknula je vatra, izgledalo je poprilično opasno, ali čini se da su vatrogasci ipak uspjeli staviti buktinju pod kontrolu nešto prije 7 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:39