SRAMOTA

Varaždinci nasjeli na srcedrapateljske priče prevarantica, izgubili su skoro pola mIlijuna kuna!

Nakon provedene istrage početkom mjeseca podignulo je optužnicu protiv dvije domišljate dame zbog kaznenih djela prijevare

policija ilustracija

 Cropix

Nije dugo trebalo da petero Varaždinaca povjeruje u tužnu, srcedrapateljsku priču 74-godišnje sugrađanke koja im je rekla da traži posudbu novca koji joj treba zbog njezine, teško bolesne, doslovno na smrt, 30-godišnje kćeri, a koja je također dala svoj maksimum u glumatanju. Bilo je to između travnja i listopada 2021. godine, a ljudima su obećale vratiti posuđeni novac prvom prilikom, u najkraćem roku. Kako? Otišle su korak dalje lažući da im treba sjesti na račun 300.000 eura koje su dobile na lutriji u Njemačkoj.

- Okrivljenu 74-godišnjakinju i okrivljenu 30-godišnjakinju tereti se da su od travnja do listopada 2021. godine u Varaždinu, lažno predočavale da im treba novac zbog teške materijalne situacije, bolesti 30-godišnje okrivljenice i njezinog smrtno bolesnog djeteta te da će uredno vratiti pozajmljen novac u kratkom roku jer su dobile 300.000 eura na lutriji u Njemačkoj. Iako sve to nije bila istina, petero oštećenika im je povjerovalo i predalo ukupno 448.000 kuna, nakon čega su okrivljenice uzele taj novac i zadržale ga za sebe ne vrativši ništa oštećenicima - kažu iz varaždinskog tužiteljstva koje je nakon provedene istrage početkom mjeseca podignulo optužnicu protiv dvije domišljate dame zbog kaznenih djela prijevare.

Gdje je posuđeni novac, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:35