ŽRTVA STRAVIČNE NESREĆE

UMRLA TEŠKO OZLIJEĐENA DJEVOJČICA Roditelji donirali njene organe, vozaču (20) prijeti osam godina zatvora

Ivona S. (15) iz Nove Gradiške je od samoga početka bila u najkritičnijem stanju
 CROPIX/Facebook

SLAVONSKI BROD - Ivona S. (15) iz Nove Gradiške izgubila je u nedjelju svoju najveću životnu bitku. Posljedice prometne nesreće u kojoj je prošloga četvrtka nešto prije 19 sati nastradala skupa sa svojim školskim prijateljicama Anamarijom S. (16) iz Magić Male i Margaretom S. (15) iz Slavonskog Broda te zadobila brojne teške ozljede , od kojih je najteža bila ona u području glave, bile su kobne za mladu djevojku. Njezino je stanje od prvog trenutka bilo najkritičnije.

- Kod jedne pacijentice, na žalost, nastupila je moždana smrt, odnosno došlo je do potpunog zatajenja i nepovratnog prestanka svih moždanih aktivnosti - kazala je dr. Jasminka Kopić, voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječnje bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, gdje su djevojke dovezene netom nakon nesreće s iznimno teškim i po život opasnim ozljedama.

Ivona je od samoga početka bila u najkritičnijem stanju. I dok se stanje Anamarije i Margarete proteklih dana djelomično stabiliziralo, pa su povremeno bile i pri svijesti, u Ivoninom slučaju situacija je svo to vrijeme bila iznimno kritična i nestabilna.

Njezino mlado tijelo nakon tri dana izgubilo je borbu, a u velikoj tuzi, muci i žalosti njezina se obitelj odlučila na veliki, nesebični i humani čin doniranja Ivoninih organa.

'SRETNI SMO JER JE MOJA SESTRA BOLJE, ALI STREPIMO ZA DRUGE DJEVOJKE' Brat stradale Anamarije S.

- Nakon što smo razgovarali s njezinom roditeljima i kada smo dobili pristanak, u noći s nedjelje na ponedjeljak izvršena je višeorganska eksplantacija organa. Što se tiče druge dvije djevojke, njihovo je stanje nepromijenjeno, nastavlja se svakodnevno intenzivno liječenje i kirurško zbrinjavanje u operacijskoj dvorani - kazala je dr. Kopić.

Podsjetimo, tri učenice Srednje škole Matija Antun Reljković nastradale su kao žrtve vožnje 20-godišnjeg Denija Župana iz Podvinja, koji je vozeći očev BMW, kojeg po zakonu nije smio voziti, u gusto naseljenoj ulici, gdje se nalaze i osnovna i srednja škola, izletio s ceste i pregazio tri djevojke, koje su par minuta ranije krenule svojim kućama nakon poslijepodnevne nastave.

Mladić je vozilom prvo udario u djevojke, pri čemu su njihova tijela završila na nogostupu i uz cestu, a jedna je djevojka završila pet metara dalje od mjesta udara.

Nakon toga automobil je udario u suterenski prozor obiteljske kuće u Cankarevoj ulici te se odbio od kuće i završio na cesti usput iščupavši čempres iz zemlje.

Županu je određen jednomjesečni pritvor, a sada će odgovarati i za smrt jedne djevojke. Za ovakvo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Inače, za rupa na cesti u Cankarevoj ulici, za koju postoji sumnja da je možda utjecala na izlijetanje BMW-a s ceste, i koja je dan nakon nesreće misteriozno pokrpana, još uvijek se ne zna tko je naručio radove. U policiji kažu da to obično naručuje vlasnik ceste, u ovom slučaju Grad Slavonski Brod, čiji pak gradonačelnik Mirko Duspara kaže da Grad nije naručio nikakvo krpanje te rupe.

Na Facebooku se pojavila i grupa podrške učenicama Anamariji, Ivoni i Margareti , a na zidu grupe napisano je da će se pogreb stradale učenice održati sutra u 15.30 sati u Novoj Gradiški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:34