NOVI OBRAT

Ukupno za pet napadača iz Vukovara određen istražni zatvor, jedan od njih je na tjeralici Interpola koju su raspisali Grci?

Grčke vlasti raspisale su putem Interpola tjeralicu zbog sumnje da je sudjelovao u neredima ovoga ljeta u Ateni

Privođenje osumnjičenih za premlaćivanje dječaka

 Vlado Kos/Cropix

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je jednomjesečni istražni zatvor još četvorici osumnjičenih za huliganski napad i premlaćivanje šestorice dječaka u dobi od 15 godina u Vukovaru prošle subote.

Sudac je prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je istražni zatvor za uhićene predložilo ‘‘zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtava i svjedoka te postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo.‘‘

Na odluku suca utjecala je i činjenica da većina uhićenih od ranije poznata po počinjenjima sličnih kaznenih i prekršajnih djela. Tako su u istražnom zatvoru zbog ovog napada do sada završila ukupno petorica osumnjičenih, 23-godišnji mladić koji je uhićen još u nedjelju te četvorica njegovih prijatelja, koje je policija uhitila u utorak, a za koje se navodi da su pripadnici BBB-a. Riječ je o dvojici 20-godišnjaka te po jednom 22-godišnjaku i 24-godišnjaku.

Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo "sudjelovanje u tučnjavi", protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo "teška tjelesna ozljeda" i kazneno djelo "teška tjelesna ozljeda u pokušaju", dok je protiv četvrtog (20) podnesena kaznena prijava za kazneno djelo "pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela". On im je, kako se sumnjiči, dao na korištenje stan u kojem su se skrivali od policije.

Huligani ‘iz Grčke‘

Još jedan od napadača na maloljetnike iz Vukovara povezan je s navijačkim neredima u Grčkoj. Kako doznaju 24sata, grčke vlasti raspisale su putem Interpola tjeralicu zbog sumnje da je sudjelovao u neredima ovoga ljeta u Ateni.

Podsjetimo, jedan od privedenih napadača na maloljetnike u Vukovaru bio je u zatvoru u Grčkoj nakon navijačkih nereda, a u prosincu je pušten uz jamčevinu. (L.G.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:03