KRIMINAL U ZAPREŠIĆU

Ukrao 900 kn, policijsku značku i etui iz otključanog Golfa 3, istražitelji DNA analizom našli počinitelja

Iz pretinca mi je nestao tamnoplavi etui sa službenom policijskom iskaznicom koju sam zadužio i 900 kuna, opisao je pokradeni policajac
 Ilustracija/Goran Mehkek/CROPIX

Kad je otvarao VW Golf 3 u Ulici Ferida Galijaševića u Zaprešiću, Ante V. (28) iz Brdovca mislio je proći lišo ukravši iz njega službenu policijsku iskaznicu i etui. No policijski očevid i vještačenje tragova kriminaliste su vrlo brzo doveli do provalnika koji je njihovom kolegi policajcu, ali i Republici Hrvatskoj, pričinio štetu. U konačnici je kaznene prijave, a potom i nedavno podignute optužnice novozagrebačkog tužiteljstva, stajao Antu V. odbačeni opušak ručno smotane cigarete.

Tužiteljstvo ga tereti da je u noći na 19. srpnja 2019. došao do privatnog parkirališta stambene zgrade gdje se okomio na auto zagrebačkog policajca. Otvorio je nezaključana vrata Golfa te iz pretinca ispred suvozačeva sjedala uzeo kožni etui s natpisom "policija" vrijedan 68,75 kuna u vlasništvu RH, a u kojemu je bila policijska iskaznica vrijedna 11,56 kuna, također u vlasništvu RH. Ujedno je uzeo i 900 kuna koje je policajac imao.

Na ispitivanju u tužiteljstvu, koje za Antu V. traži osam mjeseci zatvora, osumnjičeni se branio šutnjom, a pokradeni zagrebački policajac detaljno je opisao okolnosti prije i nakon otkrića krađe.

- Svoj sam auto toga dana parkirao na parkiralištu u Galijaševićevoj ulici sa stražnje strane zgrade. Kako je riječ o starijem vozilu i brava se ponekad nije zaključavala, nisam siguran je li auto bio zaključan ili otključan. Na autu nisam uočio oštećenja pa pretpostavljam da je bio otključan. Sutradan sam primijetio kako mi iz pretinca nedostaje tamnoplavi etui s mojom službenom policijskom iskaznicom koju sam zadužio te 900 kuna. Odmah sam to prijavio u PP Zaprešić. Počinitelja vidio nisam - opisao je pokradeni policajac.

Iz zapisnika o vještačenju Centra za forenzična ispitivanja iščitava se da je prilikom obavljanja očevida na prednjem dijelu desnog sjedišta Golfa pronađena i izuzeta jedna ručno motana cigareta koja je djelomično bila konzumirana. Provedenom genetsko-molekularnom analizom uzorka omotanog filtera cigarete utvrđen je biološki trag, točnije DNA profil Ante V.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:03