DOČEKALI GA CARINICI

Uhvaćen kod Starog Petrovog Sela: Prevozio pet tona duhana, sakrio ga je među hladnjacima

Pronađeni duhan za vodene lule je oduzet, a protiv vozača i suvozača podnesena je kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine

..

 Carinska Uprava/

Kad je prošlog tjedna srbijanski državljanin dovezao slovenski kamion s poluprikolicom slovačkih oznaka na odmorište Staro Petrovo Selo, nije ni slutio da su to njegovo skretanje s autoceste A3 uočili carinici Sektora za mobilu jedinicu. Osim carinika, doček su mu priredili i policajci Uprave za granicu i Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije koji su vozača u konačnici omeli u švercu 4998 kilograma duhana za vodene lule koji je bio skriven u 833 kartonske kutije.

image

..

Carinska Uprava/
image
Carinska Uprava/

Duhan je, naime, bio skriven među ostalom deklariranom robom točnije rashladnim uređajima, a osim vozača kamiona u kabini mu je društvo pravio i suvozač, također iz Srbije.

- Vozač, srpski državljanin je carinskim i policijskim službenicima predočio dokumentaciju iz koje je vidljivo da se u priključnom vozilu legalno unutar država članica EU prevoze rashladni uređaji. Radi pregleda od strane carinskih službenika poluprikolica je otvorena sa zadnje strane te je utvrđeno da se s lijeve strane nalaze kartonske kutije koje izgledom i veličinom odstupaju od deklarirane robe. Pregledom sadržaja jedne kartonske kutije otkriveno je da se u njoj nalazi duhan za vodene lule. Predmetno vozilo i osobe su radi detaljnog pregleda od strane carinskih i policijskih službenika prepraćeni na granični prijelaz Slavonski Brod gdje je 3. svibnja temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu izvršena pretraga teretnog sklopa vozila kojom prilikom su u teretnom prostoru poluprikolice osim deklarirane robe pronađene 833 kartonske kutije ispunjeno s ukupno 4998 kilograma duhana za vodene lule - kažu iz Carinske uprave.

image
Carinska Uprava/
image
Carinska Uprava/

Dodaju pritom i da je pronađeni duhan za vodene lule oduzet dok je protiv vozača i suvozača podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.521,70 eura oduzeti su kamion i poluprikolica, a počinitelji - vozač i suvozač su, zaključuju iz Carinske uprave, predani na daljnje postupanje službenicima MUP-a.

image
Carinska Uprava/
image
Carinska Uprava/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:54