SERIJSKI LOPOV

Uhvaćen 37-godišnji razbojnik koji je mjesecima harao Zagrebom: U pljačkama se služio neobičnim ‘oružjem‘

Šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna

Policija, ilustracija

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Samo dva dana nakon što je prema prijavi policije počinio razbojstvo u poslovnici Hrvatske pošte u Laurenčićevoj ulici na Folnegovićevu naselju 37-godišnjak je završio iz rešetaka. Osim toga, pribrojeno mu je još kaznenih djela, pa je tako "zaradio" prijavu za ukupno 10 razbojništava, od kojih je dva kaznena djela počinio s 41-godišnjakinjom, koji je također uhićen i priveden, a od čega su dva ostala u pokušaju.

Policajci sumnjiče 37-godišnjaka da je od 13. do 25. svibnja u popodne, počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti. Razbojništva je počinio tako da bi ušao u poslovnicu te verbalno prijeteći, a u jednom slučaju prijeteći i medicinskom špricom otuđivao novac.

Sumnja se da je u kompanjonstvu s 41-godišnjakom 31. ožujka popodne došao do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici. Ušli su i napali zaposlenicu i pokušali otuđiti novac. Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su zajedno u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici otuđili novac. Sumnja se da je 37-godišnjak tog 13. travnja došao u pekarnicu u Drenovačkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom pokušao otuđiti novac.

Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti i ovog puta prijeteći medicinskom špricom otuđio novac. Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijeteći medicinskom špricom počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi se domogao novca.

Šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:50