TKO JE MAGDALENA DOVEČER

Uhićenu HDZ-ovku u Međimurju su prozvali pravnicom u borbi za pravdu: ‘Volim pomagati, najviše bliskim ljudima‘

‘Tjedno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima‘, kazala je prije nego li je postala šeficom HAMAG-a

Policija je po nalogu Europskog ureda javnog tuzitelja (EPPO) uhitila Magdalenu Dovečer

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Policija je jutros u novoj akciji, po nalogu Europskog državnog tužitelja, privela voditeljicu službe za koordinaciju HAMAG BICRO-a, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Magdalena Dovečer (36) iz Mihovljana, poznata kao vrlo aktivna članica mladeži HDZ-a, osumnjičena je da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj za Studio P, tvrtku svog rođaka Tihomira Pajića, a riječ je o poslu izrade grafičkoga dizajna promotivnih materijala koji je u potpunosti financiran iz fondova Europske unije.

Tako je ambiciozna pravnica, koja je jedan dio svoje karijere provela u Europskom parlamentu, gdje je pratila i sastanke Odbora za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, i sama završila ‘s one strane zakona‘.

Kada je prije šest godina prelazila u HAMAG, Dovečer je za lokalni portal eMedjimurje.net.hr dala intervju u kojem je prozvana ‘pravnicom u neprestanoj borbi za pravdu‘.

Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, i stažirala u Europskom parlamentu kao asistentica bugarske zastupnice Mariye Gabriel, dvije godine provela je u zagrebačkoj Gradskoj upravi, nakon čega se vratila u odvjetničke vode u svom rodnom kraju.

- Tjedno sigurno izdvojim i po osam sati na davanje pravnih savjeta rodbini i prijateljima, međutim, nije mi teško jer rado volim pomoći svima, a najviše bliskim ljudima. Ujedno mi je to i najveći izazov te mogućnost da još više naučim o nekom specifičnom području – kazala je 2016. Dovečer.

Na pitanje kako se nosi sa situacijama u kojima nije sigurna je li osoba koju treba zastupati doista nedužna, 2016. je kazala:

- Svaki sudski postupak je poput teniskog meča u kojem postoje dva suprotstavljena igrača i sudac. Jedini cilj svakog igrača je pobjeda, a jednako je i u odvjetničkoj profesiji. Dakle, isključivo sam usmjerena na to kako najbolje zastupati interese svoje stranke i polučiti najbolji mogući uspjeh za istu. Bez problema mogu potisnuti osjećaje stremeći pritom ka jedinom cilju, a to je pobjeda.

Dovečer je ubrzo postala šefica u HAMAG BICRO-u, a njezina pozicija i spremnost na pomoć rođacima sada su je dovela u ruke istražitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:50