STRAŠAN POŽAR

UHIĆENI VLASNICI DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE U KOJEM JE IZGORJELO ŠESTERO ŠTIĆENIKA Gazde doma užasa nalaze se u policiji u Zaboku

 
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Policajci PU krapinsko-zagorske u utorak ujutro priveli su u prostorije Policijske uprave u Zaboku vlasnike doma u Andraševcu, potvrdio nam je to glasnogovornik Policijske uprave Zoran Lončar, ne navodeći njihov identitet.

Dvije osobe, 48-godišnjakinja i 51-godišnjak, sumnjiče se za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi s kaznenim djelom dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Gabrijela Gaby Čučković i njezin suprug u policiji nisu iznosili obranu. Gabrijelu Čučković brani odvjetnik Igor Cišper koji nam je nakon završetka ispitivanja u policiji rekao da njegova braniteljica nije iznosila obranu.

Supruga vlasnice doma zastupa Ljubo Pavasović Visković, a iz njegovog ureda u policiji je bila Marija Štambuk.

Očekuje se da će supružnici biti prevezeni u ŽDO u Zagrebu. Krunski dokaz koji ih tereti za smrt šestero štićenika doma u Andraševcu u ilegalnom objektu je kvar na kaloriferu uslijed čega je došlo do požara, a uzrok smrti svih stradalih je gušenje ugljičnim monoksidom.

U međuvremenu, prijave protiv vlasnika doma podnio je i Državni inspektorat. Kao što je poznato, u izdvojenom objektu u Andraševcu vlasnici doma Zelena oaza držali su šestero štićenika koji su izgorjeli u požaru 11. siječnja ove godine nešto poslije pet sati.

Tko je sve poginuo u domu strave

U objektu kojeg je zahvatio požar bili su smješteni:

Danica KOVAČIĆ (1936.) iz Klenovnika,
Ivka ŠPOLJARIĆ (1930.) iz Klanjca,
Božidar BERTOL (1951.) iz Krušljeva Sela,
Jelena BOGOVIĆ (1916.) iz Krapine
Božena LOVRENČIĆ (1935.) iz Začretja i
Darinka BEKINA (1938.) iz Gornje Srubice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:23