ZAVRŠILI IZA REŠETAKA

Uhićeni sinovi uzornih policajaca, osumnjičeni su da su dilali drogu na karlovačkom području

U raciji su pronađeni i 300.000 kuna vrijedni opijati, pribor za korištenje droga te tri pištolja, od čega dva plinska

Zaplijenjena droga i oružje

 Robert Fajt/Cropix

Sudac istrage županijskog suda u Karlovcu je na prijedlog tužiteljstva odredio 30-dnevni istražni zatvor osumnjičenicima za zlouporabu droga s područja Karlovca i Duge Rese, koji su jučer uhićeni nakon šestomjesečnog policijskog istraživanja.

Zajedno s njima, u policijskim rukama završili su i 300.000 kuna vrijedni opijati, pribor za korištenje droga te tri pištolja, od čega dva plinska.

image

Zaplijenjena droga i oružje

Robert Fajt/Cropix

Iz vrha policije neslužbeno doznajemo da su dva mlada osumnjičenika iz Duge Rese djeca policijskih službenika: jedan radi na području PU karlovačke, dok je drugi djelatnik jedne policijske postaje na području PU zagrebačke koja graniči s karlovačkom Policijskom upravom.

Obojica su dugogodišnji i uzorni policajci.

Svu drogu osumnjičenici su planirali "dilati" na području Duge Rese i Karlovca, potvrdio je to danas na policijskoj tiskovnoj konferenciji u Karlovcu šef Službe kriminalističke policije PU karlovačke Romano Benković, te istaknuo zadovoljstvo upravo činjenicom što ta droga nije završila na ulicama Karlovca i Duge Rese.

image

Zaplijenjena droga i oružje

Robert Fajt/Cropix

- Kroz operativna saznanja i sumnje policijski službenici su poduzimali mjere i radnje prikupljanja činjenica i dokaza, te su uhićeni muškarci u dobi 19, 26, 28 i 37 godina, dok se sumnjiči i jedan 18-godišnjak. Četvorica su uz prijavu dovedena pritvorskom nadzorniku, a protiv 18-godišnjaka će biti pokrenut redovni postupak. Sumnjiči ih se da su od lipnja 2021. do 12.12. 2021. nabavljali i preprodavali razne vrste droga na karlovačkom i dugoreškom području te zajedno počinili najmanje 25 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prodaje droga, rekao je Benković.

image

Zaplijenjena droga i oružje

Robert Fajt/Cropix

Pretragom domova i prostorija koje su uhićenici koristili, pronađeno je i oduzeto: 76 grama kokaina, 5.106,79 grama amfetamina, 1.158 grama marihuane, 0,4 grama ketamina, pribor za konzumiranje, jedan pištolj s pripadajućim streljivom, dva plinska pištolja, dva jointa te šest tableta ekstazija.

image

Zaplijenjena droga i oružje

Robert Fajt/Cropix
image

Zgrada karlovačke policije

Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:44