POKUŠAJ UBOJSTVA

Uhićen trojac koji je brutalno pretukao Vinkovčanina zbog Škorine pjesme: Kod jednog pronađen i pištolj

Muškarci u dobi od 21, 37 i 46 godina iz Srijemskih Laza uhićeni su zbog pokušaja ubojstva i nanošenja teške tjelesne ozljede

Ivan Andrijanić

S kaznenim prijavama za pokušaj ubojstva PU vukovarsko-srijemska uhitila je trojicu muškaraca koje se sumnjiči da su 21.11. oko 2 sata ujutro u prostorijama lovačkog društva u Starim Jankovcima brutalno pretukli 28-godišnjeg Ivana Andrijanića iz Vinkovaca, dok je njegov rođak, 28-godišnjak iz Antina, koji ga je branio, u toj tučnjavi zadobio lakše tjelesne ozljede. Uhićeni su muškarci u dobi od 21, 37 i 46 godina iz Srijemskih Laza.

Podsjetimo, Andrijanić je pretučen na zabavi povodom rođenja djeteta njegovog rođaka, a što se dogodilo u lovačkom domu Jutarnjem je listu ispričao u nedjelju.

- Bilo nas je 30-ak. Rođak koji je slavio rođenje sina živi u Srijemskim Lazama, pa je na feštu, osim nas iz Vinkovaca i Novog Sela pozvao i dečke srpske nacionalnosti iz Srijemskih Laza s kojima se on druži. Sve je cijelu noć bilo veselo, ali oko 2 sata dogodilo se nešto što nisam ni u snu očekivao – kazao nam je tada.

- Većina se već razišla i u sali nas je ostalo desetak. Ostao sam ja i suprug od moje sestrične te njih 7-8 dečki iz Srijemskih Laza, kada je netko upitao imam li neku glazbenu želju. Budući da se glazba puštala s YouTubea, rekao sam da može pustiti nešto od Škore – veli Ivan. I tada su, kaže, krenuli problemi.

- Netko od njih je rekao, a da ne bi možda i Thompsona, na što sam ja osjetivši da bi moglo biti problema kazao da ne treba ništa, nego da i dalje možemo slušati cajke, kao što je bilo u većem dijelu noći. No, tada sam osjetio jak udarac u glavu koji me srušio na pod. Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. Nakon toga sam se pokušavao zaštititi od udaraca, a imam osjećaj da su me svi tukli, neki su mi doslovno skakali po glavi, sve dok nije skočio bratić od moje sestrične koji me zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca – ispričao je Ivan, kojega je skupa s drugim napadnutim 28-godišnjakom, nakon što su pobjegli iz zgrade, u Opću županijsku bolnicu Vinkovci odvezao brat rođaka koji je slavio rođenje djeteta.

No, Ivanove ozljede bile su iznimno teške i opasne, pa je prebačen u KBC Osijek gdje je 24.11. operiran. Utvrđeni su mu višestruki prijelomi lubanje i kosti lica, prijelom dna očne šupljine, prijelom jagodične kosti i kosti gornje čeljusti, prijelom nosne kosti, prijelom lubanje i kosti lica nespecificiranog dijela. Preživio je pravim čudom i vjerojatno zahvaljujući svojoj jačoj konstituciji.

Policiji, pak, sve do prije dva dana nitko nije prijavio kazneno djelo. Ni bolnica ni oštećeni Ivan. Oni su, prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Dragoslava Živkovića, imali samo prijavu za narušavanje javnog reda i mira nakon kojeg su dvije osobe potražile liječničku pomoć. O težini ozljeda doznali su tek iz medija i nakon toga su pokrenuli kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem trojice osumnjičenih koji su predani pritvorskom nadzorniku s kaznenim prijavama za pokušaj ubojstva Ivana i nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 28-godišnjaka iz Antina.

Uhićeni 21-godišnjak dobio je i kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje oružja, jer je pretragom njegovog doma pronađen automatski pištolj CZ M84A s pripadajućim prigušivačem, tri spremnika i 32 komada streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:38