IZ ČISTE OBIJESTI

UHIĆEN PIROMANSKI DVOJAC Mladići harali Novim Zagrebom i zapalili 16 kontejnera, tri auta...

Zagreb, 111214.Ulica Viktora Kovacica.Nepoznati pocinitelji sinoc su izazvali nekoliko pozara na podrucju Novog Zagreba. U pozaru su izgorila 3 automobila, nekoliko kontejnera i ostecena je jedna zgrada.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Dvojica prijatelja K.M.(22) i V.M.(19) iz čiste obijesti, dokolice i samodokazivanja došli su na ideju da u gluho doba noći 11. prosinca unesu nemir u cijeli Novi Zagreb paleći kontejnere za papir i za smeće. U svom vandalskom pohodu pričinili su 175.000 kuna štete jer je osim 16 zapaljenih spremnika, vatra 'pojela' i tri osobna automobila, rasvjetne stupove i pročelje jedne stambene zgrade.

Prvi palež uznemirio je žitelje Zapruđa. Bilo je 1,45 sati kada su na noge dignuti vatrogasci. Balokovićeva, Vankina, Meštrovićev trg... bile su neke od lokacija. Potom su se huliganizam preselili u susjedno naselje Središće, a onda i u naselje preko puta - Sopot odakle su se, ponovno, vratili u Središće jer bilo je već pet sati ujutro.

PIROMANSKA BANDA HARA ZAGREBOM Gorjelo desetak kontejnera, uništena tri auta!

I dok su obojica 'uzornih' žitelja Novog Zagreba otišli svojim kućama na počinak i spavali snom pravednika, novozagrebačka policija provodila je očevid. Obavili su na desetke razgovora sa svjedocima, tješili su oštećene vlasnike automobila kao i stanare zgrada. Pregledan je i niz materijala točnije snimki nadzornih kamera. Istražitelji su vrlo brzo uspjeli posložiti mozaik i utvrditi identitete bešćutnih piromana koji očito ni danas, iako su kazneno prijavljeni za dovođenje u opasnost života i imovine te im prijeti višegodišnji zatvor, nisu svjesni počinjenog.

- Zagreb živi 24 sata dnevno. Bitna nam je sigurnost građana, ali i mir u gradu. Poduzeli smo sve što smo mogli ne bi li otkrili počinitelje. Trebalo nam je šest dana intenzivnog istraživanja. Jednog smo uhitili u srijedu na adresi stanovanja, dok se drugi sam, na naš poziv, odazvao u policijsku postaju jer je znao da smo ga tražili - poručio je ponosan na svoju ekipu VI. Policijske postaje načelnik iste Roko Baotić.

FOTOGALERIJA

Kako doznajemo, dvojici uhićenih kršitelja zakona nije prvi puta da imaju posla s policijom. Naime, od ranije su već kazneno evidentirani zbog kaznenih djela imovinske prirode. Nakon obrade predani su u ruke pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:23