NEVJEROJATAN JE

Uhićen muškarac koji je bez vozačke i sa zabranom u automobilu vozio dijete

Prekršajni sudac je nesavjesnom 27-godišnjaku odredio zadržavanje u riječkom zatvoru osam dana, a nakon toga će doznati presudu

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Bez vozačke dozvole i pod zabranom, 27-godišnji vozač iz Karlovačke županije uhvaćen je za volanom u kasnim večernjim satima na širem području Vrbovskog. Policajci PU primorsko-goranske su ga zaustavili u vozilu karlovačkih oznaka kontrolirajući promet, a osim što su utvrdili da autom upravlja prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita te da pritom ima na snazi i važeći zabranu upravljanja B kategorijom, u vozilu su uočili i dijete.

- Vozač je u automobilu vozio dijete koje nije bilo u sigurnosnoj sjedalici. Zbog počinjenja navedenih prekršaja vozač je uhićen i priveden u službene prostorije policije, a vozilo mu je oduzeto. Po završetku postupanja policije, idućeg dana je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od osam dana - kažu iz PU primorsko-goranske o postupanju prema recidivisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:30