NEMAJU SRAMA

Sud pustio Splićanke koje su tukle djevojčicu. One se narugale Sudu i OPET snimile novi video. Ogavno je što sad rade

Tik Tok

Vijeće za mladež splitskog Općinskog suda odbilo je novi prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koje je tražilo da se protiv triju maloljetnica i jednog maloljetnika odredi jednomjesečni istražni zatvor. Prijedlog je, doznajemo, odbijen jer je utvrđeno da se maloljetnici pridržavaju već prije izrečenih mjera opreza zabrane približavanja dvjema žrtvama.

Riječ je o slučaju koji je prije dvadesetak dana uznemirio javnost nakon što je na društvenim mrežama objavljen video na kojem se vidi kako učenica osmog razreda crne kose na ulici mlati i čupa djevojku istih godina koja pred njom kleči i ispričava se. Druga nasilnica, koja je video snimala, dobacivala je i vrijeđala djevojku koja je klečala na koljenima, a u jednom je trenutku žrtvi sleđa prišla treća mlada djevojka i snažno je udarila nogom u leđa, pri čemu je žrtva pala i udarila licem o tlo. Nedugo zatim doznalo se i za drugi videouradak, na kojem iste djevojke, uz njihova prijatelja, zlostavljaju i maltretiraju drugu djevojčicu.

Samo koji sat nakon što se video proširio, nasilne maloljetnice su uhićene i dan poslije privedene na Općinsko državno odvjetništvo na ispitivanje, uz kaznene prijave za povredu privatnosti, nasilničko ponašanje, prijetnje i pokušaj nanošenja teške ozljede. ODO tada nije sucu za mladež Općinskog suda predlagao istražni zatvor, već su im određene mjere opreza. Nije nam poznato, s obzirom da se radi o maloljetnicima, što se promijenilo u odnosu ODO-a prema počiniteljicama, je li tome bilo presudno novo mišljenje vještaka defektologa, koji je očito procijenio da se nešto u međuvremenu promijenilo i da nasilne maloljetnice zaslužuju strože upozorenje, no prošlog su tjedna podnijeli Općinskom sudu novi prijedlog tražeći da se nasilne maloljetnice ovaj put zatvori iza rešetaka.

Već smo pisali kako su tijekom boravka u policiji i na sudu bile vrlo, najblaže rečeno, nesvjesne toga što im se događa i za što ih se tereti, samo ih je zanimalo hoće li moći ići u teretanu i hoće li moći koristiti mobitel. Jedna od njih, ona koja brutalno nogom udara žrtvu u leđa, nakon što je puštena na slobodu na društvenoj mreži objavila je svoju "ispovijest", u kojoj navodi, među ostalim, kako zna "da me sad još svi više mrze i da sam sj... i užasno mi je žaj, nisam trebala to napravit i kajem se radi svega". Ističe kako nitko nije čuo pozadinu priče i to što je žrtva "nama radila".

Ona je možda zaista i osjetila grižnju savjesti i kajanje, no to se sigurno ne može reći za "glavnu" nasilnicu iz videa, crnokosu korpulentnu djevojku koja stoji nad svojom žrtvom kao neki egzekutor i "triska" je nezadovoljna njezinim isprikama.

image

tik tok

Naime, u posjedu smo videa objavljenog na TikToku prije nekoliko dana koji je vidjelo više od 62 tisuće ljudi, a u kojem se dvije djevojke javljaju direktno u program mladom tiktokeru hvaleći se neskriveno da su baš one nasilnice iz videa. Naravno, u komentarima se odmah ispostavilo da je crna djevojka zaista ona koja je maltretirala vršnjakinju i zbog toga je bila uhićena, no njezina plavokosa prijateljica ipak nije bila ona za koju se predstavila, iako nije jasno zašto joj je toliko imponiralo da se predstavi kao nasilnica koja žrtvu udara nogom u kralježnicu.

VIDEO:

– Di ste vi, e, kakvi su to glasovi oko vas ko da ste u Saudijskoj Arabiji? – pita se tiktoker.

– A u Splitu... Znaš ti ko sam ja? – odmah "u glavu" pita ga crna djevojka.

– Znaš ti ko je ona? – potvrđuje dodatnim pitanjem njezina plavokosa prijateljica.

– Ne znam – začuđeno odgovara tiktoker.

– To ti je ona šta je tukla onu na videu, znaš... Ona iz Splita, onaj šta je doša video... Cure zlostavljaju vršnjakinju – posprdno govori plava djevojka, dok njezina prijateljica istodobno prasne u smijeh.

– Ozbiljno? – pita ih tiktoker.

– Da – ponosno odgovara crna djevojka hihoćući se cijelo vrijeme.

– Ček‘, jesu tebe tukli il‘ si ti tukla? – pita začuđeni mladić.

– Ja sam – smije se crna. Plavokosa prijateljica napući usne, makne pramen kose s lica i koketno upita: "Oćemo i tebe istuć‘?", a potom nastavlja pojašnjavati praktički se hvaleći da je ona "ona plava šta je udrila nogom".

U tom se trenutku prekinula veza, a mladić je ostao začuđen govoreći svojim pratiteljima "fejk, fejk, fejk... ona se smije... kako je njoj to super".

Naravno, ovakvo njihovo hvaljenje izazvalo je novu hrpu negativnih komentara i bujicu pogrdnih riječi, no veliko je pitanje koliko će ih to uopće "pogoditi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:10