STARI ZNANAC POLICIJE

Uhićen kontroverzni poduzetnik: Pokušao iznuditi 500.000 kuna od zagrebačkog ugostitelja i prijetio mu smrću

Prema navodima kaznene prijave, 53-godišnji ugostitelj od sredine srpnja proživljava agoniju i živi u strahu

Ilustracija, policijsko vozilo

 Srdjan Vrancic/Cropix

Zbog pokušaja iznude preko pola milijuna kuna od zagrebačkog ugostitelja S.M., inače vlasnika jedne popularne pizzerije u centru metropole, zagrebačka policija stavila je lisice na ruke starom policijskom znancu, 49-godišnjem poduzetniku Robertu K.

Prema navodima kaznene prijave, 53-godišnji ugostitelj od sredine srpnja proživljava agoniju i živi u strahu kad mu se, s ciljem ostvarivanja nepripadne imovinske koristi, obratio Robert K. Prvo mu je na mobitel poslao šarolik spektar uznemirujućih poruka u kojima inzistira na sastanku uživo.

Kada je poznati ugostitelj pristao par dana kasnije na susret u svome lokalu na području Medveščaka, Robert K. mu je uputio ozbiljne prijetnje smrću zahtijevajući da mu u narednom periodu pribavi više stotina tisuća kuna.

Ugostitelju je pritom, ne bi li pokazao ozbiljnost svojih namjera i zahtjeva, u kafiću prilikom susreta pokazivao i pištolj koji je nosio sa sobom.

- Od danas, pa nadalje, svake godine ćeš mi morati davati desetke tisuća kuna – odlučno je ponovio u nekoliko navrata još, a prema navodima prijave, Robert K. ugostitelju S.M. kojeg je očito već dulje vrijeme imao na piku.

Vlasnik pizzerije je nakon svega toga skupio snage te se obratio zagrebačkim policajcima za pomoć s obzirom na izazvani strah i bojazan za vlastiti život kao i za živote članova obitelji.

Policija je jučer kompletirala kriminalističko istraživanje i uhitila poduzetnika koji je tijekom posljednja dva desetljeća, plijenio pažnju javnosti svojim kriminalnim potezima zbog niza kaznenih djela, ali i bijegom iz jednog zatvora.

Uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, policija je pritvorskom nadzorniku predala posrnulog kršitelja zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:08