KRAJ POTJERE

Uhićen i drugi rumunjski državljanin koji je pokušao pregaziti policajca: Krenuo je pješice u Mađarsku

Zajedno s 25-godišnjakom je u četvrtak oko ponoći provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Varaždinu
Policijska potjera
 PU Varaždinska

Bjegunac za kojim od četvrtka traga varaždinska policija uhićen je nakon što je u subotu oko 7.30 sati pješice pokušao ući u Mađarsku na međunarodnom graničnom prijelazu Gola.

Podsjetimo, riječ je o rumunjskom državljaninu (44) koji je zajedno s 25-godišnjakom, također rumunjskim državljaninom, u četvrtak, 2. rujna oko 1 sat iza ponoći, provalio u trgovinu u trgovačkom centru u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme, javlja PU varaždinska.

U potragu su, nakon dojave zaštitara, uključene sve raspoložive ophodnje Policijske uprave varaždinske.

Kada su policajci na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu uočili njihovo vozilo i izašli iz službenog vozila s ciljem provjere identiteta osoba, jedan od dvojice bjegunaca je stisnuo gas i krenuo prema policajcima u namjeri da ih pregazi te se dao u bijeg.

Jedan od policajaca je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i pobjegli u obližnja polja kukuruza.

U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te interventni policajci PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je jučer oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja (25), dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do današnjeg dana, kad je i uhićen, izvijestili su iz policije.

Službenici PU varaždinske provode kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, nakon kojeg će on biti predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:01