ODREŠEN MU JE ISTRAŽNI ZATVOR

UHIĆEN I DRUGI OSUMNJIČENIK ZA NEKOLIKO PLJAČKI BANKOMATA U RIJECI Dva su Hrvata uz pomoć plinske smjese oštećivala bankomate i uzimala novac iz njih

 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je u četvrtak da je uhićen i drugi osumnjičenik za nekoliko pljački bankomata izazivanjem eksplozija u kojima je ukradeno više od milijun kuna.

Za 50-godišnjim hrvatskim državljaninom bila je raspisana tjeralica, a pronađen je i uhićen u četvrtak. Sumnjiči ga se da je, zajedno s 54-godišnjakom, također hrvatskim državljaninom, uporabom plinske smjese izazvao eksplozije i znatno oštetio bankomate na području Kraljevice i Kantride u Rijeci, iz kojih je potom ukraden novac. Te su se pljačke dogodile u ožujku i rujnu ove godine.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i 1. policijske postaje Rijeka u rujnu su, ubrzo nakon provale u bankomat na Kantridi, uhitili 54-godišnjaka, a pronađen je i veći dio ukradenog novca - 954 tisuće kuna. U nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da su njih dvojica provalila i u bankomat na području Čavli 30. listopada 2018. i ukrali više od 500 tisuća kuna. U krađi su se koristili osobnim automobilima koje su također bili ukrali, ali ih je policija pronašla.

Uhićeni 50-godišnjak bit će upućen u istražni zatvor, a policija ga tereti za šest kažnjivih djela, tri teške krađe i tri neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 00:53