TUČNJAVA USRED NOĆI

UGOSTITELJ IZ POREČA SLOMIO NOS GLUMICI, DRUGU DAVIO Skandal u klubu prekinuo snimanje filma

Vlasnik kluba podivljao je kad je glumica pobacala stolice u more, a njezina je verzija da ju je spolno uznemiravao

Francuskinja Ariane Labed i Rumunjka Ada Cindeescu, filmske glumice koje od kraja svibnja u Istri igraju glavne uloge u filmu “Otok ljubavi” Jasmile Žbanić, prijavile su policiji napad u poznatom porečkom klubu Villa Club. Prema prijavi, šakama ih je izudarao vlasnik kluba, 45-godišnji ugostitelj .

Incident se dogodio u noći na 27. lipnja. Iz Policijske uprave istarske šturo su, na upit novinara, izvijestili da je protiv osumnjičenog za taj fizički napad pokrenut prekršajni postupak.

Prijave i divama

Međutim, prijave su podnesene i protiv dvije glumice jer je nesporno da su sudjelovale u incidentu. Na prekršajnom sudu ocijenit će se okolnosti događaja i izreći sankcije. Neslužbeno doznajemo da glumice zapravo nisu zadobile vidljive tjelesne ozljede, iako se od članova filmske ekipe moglo čuti da je jednoj glumici napukla nosna kost uslijed izravnog udarca šakom, a druga ima masnice na vratu. Kako god bilo, snimanje “Otoka ljubavi” zbog tog je događaja prekinuto, a govori se i o velikoj materijalnoj šteti koja je nastala zbog prekida.

“Osobito skandaloznom smatramo činjenicu da je podnositelj optužnog prijedloga zatražio izricanje iste - maksimalne kazne za počinitelja i žrtvu nakon što je jedna glumica bila isprovocirana činom seksualnog uznemiravanja i kao reakciju na to bacila dvije stolice u more”, kaže se u priopćenju producentske kuće Živa i nastavlja o događaju:

“Počinitelj je prvookrivljeni muškarac koji je glumicu udario rukom po licu, a potom ju je davio i pritom ozlijedio - i to ne samo nju već i kolegicu koja ju je htjela zaštititi od fizičkog nasilja. Njoj je konstatirano napuknuće nosa, a počinitelj je stavljen u jednak kontekst kao i žrtva koja je ujedno i drugookrivljena”, žale se iz producentske kuće Živa.

Bolovi i patnja

Dodaju da obje glumice “trpe užasne bolove i pate zbog psihičke traume”.

O incidentu nitko iz Villa Cluba nije htio govoriti. Za vlasnika kluba, kojeg u Poreču znaju po imenu Sandi, kažu da inače nije sklon nasilju. - Ne bi on išao nekog udarati - kaže Sandijev suradnik.

O slučaju je izviještena i hrvatska pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

“Želimo ovaj izolirani incident odvojiti od grada Poreča i Istarske županije u kojoj je ekipa filma doživjela iznimnu gostoljubivost i vrhunsku suradnju”, ističu u producentskoj kući Živa.

Vrhunski glumci i poznata redateljica

Ovih se dana ekipa ponovno vratila na filmski set, a planira se snimanje i u Opatiji, Optrlju i drugim lokacijama. “Otok ljubavi” rađen je prema scenariju poznatog bosanskohercegovačkog pisca s američkom adresom Aleksandra Hemona. Glavne uloge pripale su Ariani Labed i Adi Condeescu, te bosanskohercegovačkom glumcu Erminu Bravu. Uz njih, u filmu koji su podržali fondovi iz Hrvatske, Švicarske i Njemačke, te Eurimages i MEDIA, glume i Leon Lučev, Nina Violić, te Jelena Lopatić. ( I. T.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:12