VRŠNJAČKO NASILJE

Učenicu 5. razreda u Sl. Brodu navodno pretuklo više učenika: završila u bolnici, policija istražuje slučaj

Upitali smo ravnateljicu što se dogodilo, no ona nije odgovorila na naš poziv

Policija, ilustracija

 Oleksandr Sokolenko/Alamy/Alamy/Profimedia/Profimedia

Službenici PU brodsko-posavske započeli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje na vršnjačko nasilje u OŠ Blaža Tadijanovića u Slavonskom Brodu, koje se navodno dogodilo prošloga tjedna.

- Imamo saznanja o događaju i u tijeku je kriminalističko istraživanje – potvrdila nam je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Kako je prenio portal Telegram, žrtva je učenica petog razreda, a navodno ju je fizički napalo i istuklo više drugih učenika. Također, navode i kako je policija istraživanje otvorila nakon što je prijavu o tome dobila iz bolnice u koju su roditelji doveli djevojčicu kako bi joj se pružila liječnička pomoć.

Mi smo nazvali na službeni mobitel ravnateljicu škole Sanju Spaić, kako bismo je upitali koja su saznanja škole o navedenom događaju, odnosno jesu li u školi znalo što se i kada dogodilo, je li to bilo za vrijeme nastave, odnosno na putu od kuće do škole i obrnuto. Upitali smo ju i jesu li sudionici događaja o tome razgovarali s djelatnicima i stručnim službama škole, jer je Telegram napisao i da škola nije poslala prijavu policiji, no ravnateljica nije odgovorila na naš poziv. Za Telegram se, pak, očitovala pisanim putem.

‘‘S obzirom da se radi o maloljetnoj djeci i činjenici da je postupanje u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi detalje i tijek postupka. Škola postupa prema pozitivnim zakonskim propisima i o istome su obaviještene sve nadležne institucije‘‘, napisala je ravnateljica u svom odgovoru.

Nije poznato kakve je ozljede učenica zadobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:23