TRAGEDIJA U VARAŽDINU

Ubio oca pa pozvao policiju: 'Zadavio sam ga. Dođite po mene'

Ubijeni muškarac bio je navodno sklon alkoholu i stalno je ulazio u verbalne ali i fizičke sukobe sa agresivnim sinom
Varazdin, 130712.U Ulici Juraja Krizanica danas poslijepodne dogodilo se ubojstvo. Prema prvim nesluzbenim informacijama, sin je ugusio oca. Navodno je u obitelji nasilje prisutno vec duze vrijeme.Na fotografiji: policijski ocevid na mjestu zlocina.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Dugogodišnja netrpeljivost između 66-godišnjeg M.Š. i njegovog 22-godišnjeg sina Mi.Š. (22) okončana je u petak poslijepodne u njihovoj obiteljskoj kući u Križanićevoj ulici u Varaždinu. Svog oca, koji je bio sklon alkoholu, mladić je nakon kratke svađe uhvatio za vrat i oduzeo mu život. Nakon što je ubio oca mirno je nazvao policiju i izvjestio ih o svom činu te se mirno predao.

Otac i sin u obiteljskoj kući živjeli su zajedno sa nepokretnom bakom koja je bila prisutna u kući kada se dogodila tragedija. Kao mnogo puta do sada otac je kući stigao u alkoholiziranom stanju te se posvađao sa svojim mladim sinom. Mladić je tu, još jednu u nizu svađa sa ocem, odlučio okončati zauvijek. Oca je rukama uhvatio za vrat i stiskao dok nije osjetio kako njegovo tijelo klone u njegovim rukama. Dok je očevo beživotno tijelo ležalo na podu kuće, mirno je nazvao policiju i izvjestio ih o svom činu.

- Zadavio sam oca. Čekam vas da se predam - mirnim je glasom izvjestio dežurnog policijskog službenika koji je zaprimio poziv u petak poslijepodne oko 18.30 sati.

Policijska ophodnja ubrzo je stigla na mjesto događaja. U kući su zatekli 22-godišnjaka koji im se predao bez otpora i beživotno tijelo njegovog 66-godišnjeg oca. Ekipa Hitne medicinske pomoći mogla je tek konstatirati njegovu smrt.

Ubrzo su se pred njihovom kućom okupili susjedi, šokirani događajem koji se dogodio u njihovom inače mirnom varaždinskom kvartu. Ubijenog muškarca opisuju kao divnog i brižnog čovjeka koji se brinuo o nepokretnoj majci. Ali taj je opis vrijedio samo za slučajeve kad nije bio pod utjecajem alkohola.

- Kad je bio pijan, a to je bilo često, pretvarao se u zvijer. Često je fizički i psihički maltretirao sina i mali je očito „pukao“ - ističu susjedi.

U varaždinskoj policiji nisu nam mogli potvrditi jesu li zabilježili slučajeve obiteljskog nasilja u toj obitelji, ali susjedi su nam rekli da je ubijeni muškarac nekoliko puta bio pritvaran zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja svog sina. Mladić je, kažu nam susjedi, u svim tim slučajevima sam obavještavao policiju o tim slučajevima.

- Bili su to njegovi pozivi u pomoć koja na žalost nikad nije stigla. Na kraju se eto odlučio na taj tragičan korak - zaključili su susjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 13:13