DETALJI ZLOČINA

Ubio čovjeka u Varaždinu i prodao njegove stvari za 545 eura: ‘Pokrao je i vlastitog oca, čovjeka u invalidskim kolicima...‘

‘Krade gdje god stigne. Ali nismo očekivali i da je kadar ubiti‘, rekli su nam sugovornici koji poznaju Kristijana S.

Ubijeni Željko Hatlak i njegov Citroen C5, kojeg je nakon likvidacije ukrao ubojica i ostavio u Karlovcu

Kristijan S. (44) iz Donjeg Cubinca ubio je iz automatske puške Željka Hatlaka (57) u prijepodnevnim satima 24. veljače ove godine u njegovoj kući u Varaždinu. Učinio je to nakon što se dobro informirao o vrijednim stvarima koje Hatlak posjeduje pa je zločin počinio iz koristoljublja.

Nakon što je u Hatlaka ispalio više hitaca iz ilegalne puške, sakrio je njegovo tijelo u podrum. Potom se bacio u akciju. Za sutradan je organizirao prijevoz dva žrtvina automobila, veću količinu otpadnog željeza i traktora iz dvorišta kuće. Stvari je organizirano prevezao u okolicu Varaždina u jednu tvrtku koja mu je za otkup svega dovezenog isplatila novac. Koliko? Smiješnih 545 eura koliko je u konačnici za ubojicu, sudeći prema svemu, bio vrijedan pokojnikov život.

image

Kuća u kojoj je pronađen mrtav Željko Hatlak

Željko Hajdinjak/Cropix

Prošlog petka je stoga Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, konačno pokrenulo istragu protiv osumnjičenog 44-godišnjaka kojeg se tereti za dva kaznena djela - točnije za teško ubojstvo iz koristoljublja te za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja.

Inače, Kristijan S. se od ranije nalazi u istražnom zatvoru koji mu je odredio sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu u drugom postupku koji se također vodi protiv njega. Sugovornici Jutarnjeg koji poznaju njegove životne (ne)prilike o osumnjičenom nemaju riječi hvale.

- Krade gdje god stigne. Ali nismo očekivali i da je kadar ubiti - rekli su nam sugovornici ustvrdivši i da je pokrao i vlastita oca, čovjeka u invalidskim kolicima, dok je bio u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:49