AKCIJA USKOKA

U zamku inspektora upao 'hrvatski don Fanucci': Policija uhitila umirovljenika koji je reketario ugostitelje na Hvaru

Maričiću je USKOK-ovu klopku ‘namjestio’ ugostitelj Kristijan K. (40), kojeg je navodno godinama reketario
Hvar, 020809.Ocevid na plazi gdje je silovana drzavljanka Norveske.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

HVAR - Inspektori USKOK-a danas su na Hvaru uhapsili umirovljenog Prospera Maričića, zbog sumnje da je reketario lokalne ugostitelje, zbog čega su ga mještani prozvali don Fanucci, po utjerivaču dugova iz kultnih filmova ‘Kum’.

Maričiću je USKOK-ovu klopku ‘namjestio’ ugostitelj Kristijan K. (40), kojeg je navodno godinama reketario. Na početku ove sezone Maričić je Kristijana K. tražio da mu plati dvije tisuće eura, no ugostitelj mu je platio tek tisuću eura. To je Maričića očito naljutilo te je pozvao Sanitarnu inspekciju iz Splita, koja je Kristijanu K. zatvorila lokal na tjedan dana.

Danas je Maričić pozvao Kristijana K. na sastanak i tražio ga još tisuću eura, kazavši mu da će mu sutra (utorak) Sanitarna inspekcija dozvoliti otvaranje lokala, no ako mu ne plati da će ih opet pozvati te da će mu ovaj puta lokal zatvoriti na mjesec dana.

Kristijan K. pozvao je inspektore USKOK-a, koji su ga ozvučili i obilježili dvije novčanice od po 500 eura, te se dogovorili da stavi sunčane naočale na glavu kada mu preda novac.

Kristijan K. sa svojim iznuđivačem dogovorio je sastanak u lobiju hvarskog hotela Riva. Maričić je odmah uhićen i prevezen u Split na daljnju obradu. Navodno Kristijan K. nije jedini hvarski ugostitelj kojeg su reketarili pa se nakon završetka krim obrade očekuje razotkrivanje čitave hobotnice reketaša hvarskih ugostitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:14