POLICIJA ISTRAŽUJE

U Zagrebu sinoć zabilježena čak dva pokušaja ubojstva, jednom u samom centru grada

Krikovi u pomoć koji su odzvanjali stubištem te prepirka koja je prerasla u fizički obračun...

Policija, ilustracija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Krikovi u pomoć koji su se čuli stubištem sinoć oko 23.40 sati bili su okidač da do stambene zgrade na Trgu Franje Tuđmana pristignu djelatnici policije i Hitne pomoći. Prema prvim informacijama, u stan je 30-godišnjak nasrnuo na 36-godišnjakinju koja je na kraju prevezena vozilom Hitne pomoći u KB Sveti Duh gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede, a policija je lisice na ruke stavila njezinom partneru kojeg su, iako se opirao uhićenju, policajci odveli na kriminalističko istraživanje.

Okolnosti koje su dovele do fizičkog napada na ženu još se intenzivno utvrđuju i tek se danas treba obaviti razgovor, ako zdravstveno stanje bude dopuštalo, sa teško ozlijeđenom ženom. Policija trenutno vodi slučaj kao pokušaj ubojstva.

Inače, i u centru Zagreba pola sata nakon ponoći danas, tijekom druženja uz konzumaciju alkohola došlo je do svađe 36-godišnjeg muškarca i 41-godišnje žene. Prepirka je prerasla u fizički obračun u kojem je žena, kažu iz policije, nasrnula nožem na muškarca te ga ozlijedila. Njemu je, međutim, liječnička pomoć pružena na mjestu događaja te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen, a u svemu neozlijeđeno nije prošla ni ona. Također su joj utvrđene lakše ozljede koje su joj, pak, sanirane u KB Merkur. I taj se slučaj trenutno vodi kao pokušaj ubojstva no po dovršetku kriminalističkog istraživanja možda dođe i do prekvalifikacije djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:15