KAŽNJEN VOZAČ

U slovenskom teretnjaku s prikolicom zaustavljenom na autocesti A4 pronašli čak 15 tona duhana

Pronađena roba je oduzeta, kao i teretno vučno te priključno vozilo, koja su korištena za nezakonit prijevoz duhana u listu

Zaplijenjeni duhan

 Carinska uprava

Skoro 15 tona duhana "palo" je u ruke carinika i policajaca nakon što su prije tri dana na autocesti A4 zaustavili slovenski teretnjak s prikolicom. Naime, od 2. do 4. prosinca carinski službenici Sektora za mobilne jedinice Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku i službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i Mobilne jedinice prometne policije MUP-a provodili su na području Zagreba i Zagrebačke županije pojačane mjere nadzora teretnih vozila.

image

Zaplijenjeni duhan

Carinska uprava

Sasvim opravdano učinilo im se u ranim jutarnjim satima sumnjivo teretno vozilo kojim je upravljao slovenski državljanin. Jer detaljnim pregledom vučnog i priključnog vozila utvrdili su da se na 33 palete i 99 kartonskih kutija nalazilo ukupno 14.850 kilograma neto usitnjenih listova duhana - duhanske sirovine za koju vozač ne posjeduje odobrenje Carinske uprave, Trošarinskog ureda za vezu, za prijevoz duhanske sirovine preko teritorija Republike Hrvatske i za koji postoji osnovana sumnja da je predmet nezakonitog postupanja. Ukratko, vozač za duhan nije imao prateću dokumentaciju.

- Zbog prekršaja opisanog člankom 132. stavak 1. točka 16. Zakona o trošarinama, okrivljenoj fizičkoj i pravnoj osobi izdan je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 42.000 eura, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i solidarnu naplatu trošarine u iznosu od 1.695.127,50 eura. Pronađena roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeti su teretno vučno i priključno vozilo, koja su korištena za nezakonit prijevoz duhana u listu - otkrivaju iz Carinske uprave.

image

Zaplijenjeni duhan

Carinska uprava
image

Zaplijenjeni duhan

Carinska uprava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:46