PRIVEDENI DILERI

U Puli kod dilera pronašli gotovo dvije kile raznih droga, kod Zagreba otkriven laboratorij

Tijekom pretraga u Puli pronašli su više paketića s ukupno 1.163 grama marihuane i 590.2 grama amfetamina

Paketići droge koje je otkrila pulska policija

 PU istarska

Nakon što je ovog tjedna rovinjska policija privela muškarca koji je okupljao u svom stanu maloljetnike te im prodavao i davao na korištenje drogu, jučer je pulska policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je također počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon što su prikupili informacije da 45-godišnjak preprodaje drogu na području Pule, policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana, dvije garaže, dva automobila i jednog motocikla. Tijekom pretraga pronašli su više paketića s ukupno 1.163 grama marihuane i 590.2 grama amfetamina. Također su pronašli i 15 tableta ecstasy, 326 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, tri mobitela, dvije precizne digitalne vage i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Policija je oduzela drogu i pronađene predmete, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Policajci koji se bave narkoticima imali su posla i u Sv. Ivanu Zelini gdje su privedeni 48-godišnjak i 41-godišnjakinja.

image

Laboratorij za uzgoj marihuane u Sv. Ivanu Zelini

PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i 41-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da su sa ciljem proizvodnje i daljnje preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu u kući na području Svetog Ivana Zeline, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za uzgoj bilja te su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju sušili i prerađivali.

U utorak policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda proveli pretragu kuće u Svetom Ivanu Zelini te je osumnjičena 41-godišnjakinja prije početka pretrage policijskim službenicima izručila 14 stabljika marihuane visine od 13 do 35 cm, jednu vrećicu ispunjenu s oko 5,9 grama mješavine listova i usitnjene marihuane, četiri ručno motane cigarete ispunjene marihuanom, jednu drobilicu, jedan aluminijski kavez s instaliranim sustavom za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka te jedan platneni šator.

Nakon dovršenog kriminalističko istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:36