NESREĆA U ZAGREBU

U prometnoj teško ozlijeđen biciklist: Prošao je kroz crveno, pokupio ga vozač autobusa koji je napuhao 0,2 promila

Nakon što bude otpušten s liječenja, policija će biciklistu uručiti odgovarajuću prijavu

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Prometna nesreća u kojoj su jučer nešto poslije 6 sati ujutro sudjelovali autobus i bicikl skrivio je nepažljivi 26-godišnji biciklist, no nekažnjeno neće proći, čini se, niti vozač autobusa jer je napuhao 0,2 promila.

Policijskim očevidom na križanju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića utvrđeno je da je oko 6,15 sati mladić vozio bicikl razdjelnikom sjevernog i južnog kolnika Vukovarske, a koji je namijenjen isključivo za kretanje tramvaja. Iz PU zagrebačke kažu i da se na mjestu, gdje nema biciklističke staze ili trake nije kretao što bliže desnom rubu kolnika.

- Dolaskom do raskrižja s kolnikom Avenije Marina Držića, biciklom je ušao u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja, skrećući ulijevo prema jugozapadnom dijelu raskrižja. Tom je prilikom na njega naletio autobus daruvarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak pod utjecajem alkohola (0,20 g/kg) i koji je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu skrećući ulijevo prema južnom kolniku Ulice grada Vukovara u smjeru istoka - otkrivaju iz zagrebačke policije.

Od siline naleta, biciklist je teško ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, a nakon što bude otpušten s liječenja, policija će mu uručiti odgovarajuću prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:37