NASILNI ČIN

U Ogulinu pretučen i opljačkan muškarac, dvojica poznanika su ga napala na ulici

Uzeli su mu mobitel i novčanik s novcem, a zatim su ga uz uporabu sile pokušali natjerati da im kaže PIN svoje bankovne kartice

Ilustracija

 Ranko Šuvar/Cropix

Večernji izlazak trojice mladića u Ogulinu je ubrzo krenuo krivo kada je jedan od njih završio s teškim tjelesnim ozljedama, nakon što su se dvojica iz družine okomili na trećeg. Kako je izvijestila karlovačka policija, incident se dogodio 22. listopada u ranim jutarnjim satima nakon što je trojica muškaraca izašla iz ugostiteljskog objekta.

Šetali su ulicom zajedno s 34-godišnjakom, kada su ga 18-godišnjak i maloljetnik odlučili fizički napasti. Uzeli su mu mobitel, novčanik s novcem i druge predmete, a zatim su ga uz uporabu sile pokušali natjerati da im kaže PIN svoje bankovne kartice. Otišli su na obližnji bankomat kako bi podigli novce, ali uz sav trud na kraju ipak nisu bili uspješni u svom naumu. Tijekom napada s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi 34-godišnjak je teško ozlijeđen.

Osumnjičeni 18-godišnjak i maloljetnik su predani pritvorskom nadzorniku, a potom uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i računalne prijevare u pokušaju dovedeni u nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:47