POKUŠAJ UBOJSTVA

U naletu ludila muškarac (35) kod Varaždina nožem navalio na oca (67) pa ubo majku

Nemile scene odvijale su se 31. ožujka u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije

Ilustracija

 Cropix

Do daljnjega ostaje iza rešetaka varaždinskog zatvora 35-godišnji muškarac koji je krajem ožujka u obiteljskoj kući na varaždinskom području pokušao usmrtiti oca pa je na kraju ubo majku. Naime, vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog tužiteljstva te mu produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela kao i dovršetka pokušanih (ne)djela.

S odmakom od pet mjeseci varaždinsko je tužiteljstvo ujedno u tom slučaju dovršilo istragu te podignulo optužnicu protiv 35-godišnjaka zbog dva kaznena djela teškog pokušaja ubojstva a radi čega mu prijeti višegodišnji zatvor.

Nemile scene odvijale su se 31. ožujka u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije. Osumnjičeni je u trenutku svađe s nožem u ruci krenuo na svog 67-godišnjeg oca kojeg je već ranije pokušao ubiti, a sve s ciljem da ga ubode i usmrti. Vidjevši taj nalet ludila, ispred tijela 67-godišnjaka stala je njegova supruga, okrivljenikova majka koja je pritom podigla ruke.

- Više puta je zamahnuo nožem prema majci pritom joj zadavši nekoliko uboda u obje ruke. A život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom - navodi se u činjeničnom supstratu u kojem je naznačeno i da je nesretnu ženu i prije tog krvavog događaja pomahnitali sin učestalo zlostavljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:56